Pekingi kacsa újhagymával és palacsintával

Hozzávalók
20 db- Sült kacsamell:
- 1 kacsamell
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- gyömbér
- 1 kk kínai ötfűszer keverék
- Újhagymás palacsinta:
- 6,5 dkg liszt
- 2 ek keményítő
- 0,6 dl víz
- 0,6 dl tej
- 2 tojás
- 2 ek vaj
- snidling
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk.
Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt egy kevés reszelt gyömbérrel, mézzel és kínai ötfűszer keverékkel.
A kínai ötfűszer keverék: egy fűszermozsárban összetörünk szegfűszeget, csillagánizst, fahéjat, szecsuáni borsot, édesköménymagot 1:1:1:1 arányban.
A páccal átkenjük a kacsamellet, és forró serpenyőben először a bőrös felét, majd a másik oldalát is megpirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, áttesszük egy tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Nagyon fontos, hogy miután kivettük a sütőből, minimum 5-6 percig pihentessük, és csak utána kezdjük el vékonyra szeletelni! Hasábokra szeletelt uborkával, újhagymával, valamint édes szójaszósszal megkent újhagymás palacsintába tekerve tálaljuk.
Az újhagymás palacsintához a lisztet, a keményítőt, a vizet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet kézi habverővel alaposan összekeverjük.
Felaprítjuk a snidlinget, és ezt is hozzákeverjük.
Vaj és olaj keverékén vékony palacsintakorongokat sütünk: 1 darabhoz 2 evőkanál tészta szükséges, így kb.: 20 db palacsintát kapunk.