Pavlova torta

Hozzávalók
- 5 tojásfehérje (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg Koronás kristálycukor
- 2 tk étkezési keményítő
- 1 ek fehérborecet
- fél vaníliarúd
- 1 kk étolaj
- A torta teteje
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg Koronás Porcukor
- fél vaníliarúd
- 1 gránátalma
- 1 mangó
Elkészítés
A tojásfehérjét jó alaposan felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a fél vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, tovább keverjük. Sütőpapírra rajzolunk egy kört (a kör alakú torta formát körberajzoljuk). Ezt a kört nagyon kis mennyiségű olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére (a közepébe mélyedést csinálunk). 140 fokon pontosan 70 percig sütjük (közben nem nyithatjuk ki a sütőt). Ha elkészült, egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét és a tejfölt (mindkettő legyen szoba hőmérsékletű). Kikaparjuk a fél vaníliarúd belsejét. A krémbe keverjük a porcukrot. A krémet csak tálalás előtt kenhetjük a “tésztára”, majd ráhalmozzuk a felkockázott mangót és a gránátalmamagokat, vagy bármilyen más idény gyümölcsöt.