Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pásztorpite sajtos krumplipürével

Adásban volt: 2015. november 24.
A recepthez tartozó videó
Íme a tökéletes őszi egytálétel: zöldséges, darált húsos szaftos alap, krémes sajtos krumplipürével. Az angolok is tudnak főzni!
2015. november 24.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db szárzeller
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kápia paprika
  • rozmaring, só, bors, kakukkfű
  • 5 dkg zsír
  • csillagánizs
  • 5 dl alaplé, babérlevél
  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg cheddar sajt

Elkészítés

A zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát.
Közben a meghámozott és kockára vágott krumplit megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és a tűzhelyre visszatéve, elpárologtatjuk belőle a lehető legtöbb nedvességet. Még forrón összenyomkodjuk és belereszeljük a sajtot. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat és krémesre kikeverjük. Sózzuk, ha szükséges

Mikor a hagyma már megdinsztelődött, hozzáadjuk az apróra vágott kápia paprikát, paradicsomot és a darált húst is. Alaposan szétnyomkodjuk, hogy ne álljon össze csomóba. Friss kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.
Felöntjük az alaplével.

A gyökérzöldségeket megpucoljuk, a szárzellerrel együtt felaprítjuk és a raguhoz adjuk. Beleszórjuk a zöldborsót is. Rottyantunk rajta egyet és átkanalazzuk egy tűzálló tálba. A tetejére simítjuk a krumplipürét és sütőben ropogósra sütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.
Bangers and mash

Bangers and mash

Azaz kolbász és krumplipüré. Igazi angol pub-food, teljesen hagyományos hozzávalókkal. Az angoloknak, skótoknak és íreknek olyan a kolbász, mint a magyaroknak a...kolbász. Semmi különbség nincs. Amikor ezen országok gasztronómiai hasonlóságait vesszük górcső alá, akkor talán ez a legelső dolog, ami az embernk szemet szúr. Más kultúra, más ízek, itt-ott más a feldolgozás vagy az elkészítés módja, de a vége ugyanaz. Kolbász.
Mini Piknik Pie variációk

Mini Piknik Pie variációk

Az előző bejegyzésben sorra vettük az alap ‘pie’ tésztákat, most pedig két, nagyon egyszerű, piknikhez is kiváló pie tölteléket mutatok meg. Az egyik egy vega, a másik egy igazi, tömör, klasszikus angol, húsos verzió. Pikk-pakk el lehet készíteni: csak egy muffin tepsi kell hozzá!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!