Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pástétom falatkák

Adásban volt: 2015. január 7.
A recepthez tartozó videó
Harmath Csaba ínyenc falatkái, maradékból!
2016. január 4.

Hozzávalók

  • 1 bagett
  • olívaolaj
  • sült hús
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek dijoni mustár
  • 1 ek kapribogyó
  • 2 ecetes uborka
  • bors
  • 1 citrom
  • petrezselyem
  • chili

Elkészítés

A felszeletelt bagettet egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük,és olívaolajjal meglocsoljuk. 130-140 fokon 20 percig sütjük. A húsmaradékot felaprítjuk, mustárt, vajat, felaprított kapribogyót és uborkát adunk hozzá. Borsozzuk. Belefacsarjuk a fél citrom levét. Ízlés szerint kerülhet bele még chili, petrezselyem. Végül a pástétomot a megsült bagettszeletekre kenjük. Lefagyasztható. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Libatepertőkrém

Libatepertőkrém

Persze a libatepertő önmagában is fantasztikus előétel, egy kis lilahagymával, de néha nem árt a változatosság. A közelgő Márton-napra is ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!