Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel
Adásban volt: 2014. március 19.
A recepthez tartozó videó

Krémes krumplileves héjában sült burgonyából, vajjal, parmezánnal és a tetején ropogósra sült kolbász karikákkal.
2015. október 11.
Hozzávalók
4-6 adag- 6 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 dl tej
- 6 dl alaplé
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
- néhány szelet csípős kolbász
Elkészítés
A krumplikat alufóliában megsütjük. A felaprított hagymát 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk és hozzáadunk egy csipet sót. Amikor megpuhult felöntjük a leszűrt alaplével és hozzáadjuk a megtisztított sült krumplik belsejét. Felöntjük tejjel és sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára pürésítjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal és szerecsendióval. Ezután a kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor a krémleves tetejére tesszük a kolbászkarikákat és egy kanál kolbászzsírral is meglocsoljuk.
Megosztom barátaimmal