Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Adásban volt: 2014. március 19.
A recepthez tartozó videó
Krémes krumplileves héjában sült burgonyából, vajjal, parmezánnal és a tetején ropogósra sült kolbász karikákkal.
2015. október 11.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 6 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dl tej
  • 6 dl alaplé
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg parmezán

  • bors
  • szerecsendió
  • néhány szelet csípős kolbász

Elkészítés

A krumplikat alufóliában megsütjük. A felaprított hagymát 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk és hozzáadunk egy csipet sót. Amikor megpuhult felöntjük a leszűrt alaplével és hozzáadjuk a megtisztított sült krumplik belsejét. Felöntjük tejjel és sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára pürésítjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal és szerecsendióval. Ezután a kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor a krémleves tetejére tesszük a kolbászkarikákat és egy kanál kolbászzsírral is meglocsoljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Békebeli kókuszgolyó

Békebeli kókuszgolyó

A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!