Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Parmezános rántott csirke

Adásban volt: 2014. február 25.
A recepthez tartozó videó
A ropogós, parmezános, fokhagymás, citrusos bundában kisütött csirkecombok, akár vasárnapi ebédre, ünnepi alkalmakra, de csak a szokásos rántott csirke helyett is kiváló.
2015. december 26.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 6 db felső csirkecomb
  • 10 dkg pankomorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 3 ek olaj

Elkészítés

A felső combokat sózzuk, borsozzuk.
A lisztbe, amibe beleforgatjuk majd a combokat, abba is szórunk egy kevés sót és borsot.
Sütőzacskóba helyezzük a húsokat és hozzákanalazzuk a lisztet, majd összerázzuk.
Utána a pankomorzsát, a reszelt parmezánt, egy kisebb felaprított fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját, a felaprított bazsalikomot és fél csokor petrezselymet, valamint kevés sót és borsot szórunk az aprítógépbe és összekeverjük.
A lisztes felső combokat beleforgatjuk felvert tojásba, majd utána a parmezános morzsába és forró olajon aranybarnára elősütjük.
Az elősütött combokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük őket.
Tálaláskor még megszórjuk reszelt citromhéjjal.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszervajjal sült csirke citromos csicsókával

Fűszervajjal sült csirke citromos csicsókával

Ebédre is tökéletes ez a körettel, a citromos csicsókával együtt elkészülő, vargányás fűszervajjal készített sült csirkecomb.

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.