Parmezános rántott csirke

Hozzávalók
2-4 adag- 6 db felső csirkecomb
- 10 dkg pankomorzsa
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10 levél friss bazsalikom
- 1 citrom
- 1 tojás
- 1 ek liszt
- 3 ek olaj
Elkészítés
A felső combokat sózzuk, borsozzuk.
A lisztbe, amibe beleforgatjuk majd a combokat, abba is szórunk egy kevés sót és borsot.
Sütőzacskóba helyezzük a húsokat és hozzákanalazzuk a lisztet, majd összerázzuk.
Utána a pankomorzsát, a reszelt parmezánt, egy kisebb felaprított fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját, a felaprított bazsalikomot és fél csokor petrezselymet, valamint kevés sót és borsot szórunk az aprítógépbe és összekeverjük.
A lisztes felső combokat beleforgatjuk felvert tojásba, majd utána a parmezános morzsába és forró olajon aranybarnára elősütjük.
Az elősütött combokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük őket.
Tálaláskor még megszórjuk reszelt citromhéjjal.