Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Parmezános minizsemle

Adásban volt: 2014. december 11.
A recepthez tartozó videó
Abbahagyhatatlan vendégváró.
2015. december 28.

Hozzávalók

  • 1 csomag instant élesztő

  • cukor
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg parmezán
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • rozmaring

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Összeállítjuk a tésztát: liszt, só, tej, tojás, élesztő, rozmaring, vaj kétharmada. A tésztát bedagasztjuk. Egy órán át pihentetjük kiolajozott edényben, amit letakarunk egy tiszta konyharuhával. Kilisztezett gyúródeszkán négy egyforma részre osztjuk, négy hengert gyúrunk, mindegyiket további öt részre osztjuk. A kezünket a félretett vajjal bekenjük és gombócokat formázunk a tésztából. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és kivajazzuk. Hagyjunk helyet a gombócok között. 35-40 perc alatt 180 fokon sül meg. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Snidlinges, citromos sajtkrém

Snidlinges, citromos sajtkrém

Egyszerű és friss krémsajt alapú kence.
Sós teasütemény (gluténmentes)

Sós teasütemény (gluténmentes)

Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!