Parmezános minizsemle
Adásban volt: 2014. december 11.
A recepthez tartozó videó

Abbahagyhatatlan vendégváró.
2015. december 28.
Hozzávalók
- 1 csomag instant élesztő
- só
- cukor
- 50 dkg liszt
- 10 dkg parmezán
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- rozmaring
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Összeállítjuk a tésztát: liszt, só, tej, tojás, élesztő, rozmaring, vaj kétharmada. A tésztát bedagasztjuk. Egy órán át pihentetjük kiolajozott edényben, amit letakarunk egy tiszta konyharuhával. Kilisztezett gyúródeszkán négy egyforma részre osztjuk, négy hengert gyúrunk, mindegyiket további öt részre osztjuk. A kezünket a félretett vajjal bekenjük és gombócokat formázunk a tésztából. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és kivajazzuk. Hagyjunk helyet a gombócok között. 35-40 perc alatt 180 fokon sül meg.
Megosztom barátaimmal