
Fotó: shutterstock
Parmezános csirke
Klasszikus olasz recept
2016. augusztus 21.
Hozzávalók
2 személyre- 2 csésze olasz fűszerezésű zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- ½ teáskanál őrölt vörös bors
- 2 csirkemellfilé, bőr nélkül
- 2 tojásfehérje, enyhén felverve
- 1 evőkanál olívaolaj
- paradicsomszósz
- 1 csészényi mozzarella sajt, összetépkedve
- ¼ csésze frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés
1. Keverd össze a zsemlemorzsát, a lisztet és a borsot egy kis tálban, majd tedd félre.
2. Fóliába csomagolva klopfold ki a csirkemelleket.
3. Mártsd bele a csirkemelleket a tojásfehérjébe, majd hempergesd bele a zsemlemorzsába. Ezt ismételd meg még kétszer.
4. Forró olajban süsd meg a csirkemelleket, oldalanként 2-3 percig.
5. Osszuk el csirkemelleket egy tepsiben.
6. Öntsük rájuk a paradicsomszószt, és szórjuk meg a sajttal.
7.Tedd 175 Celsius fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt meg nem olvad
Forrás: myrecipes.com
Megosztom barátaimmal