
Paradicsomszószban párolt halfilé
Egy újabb ötlet, amellyel gondoskodhatunk róla, hogy hetente legalább 2 alkalommal
szerepeljen az étrendünkben valamilyen halfajta is.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg fehér húsú hal (pl. tilápia, tőkehal, pisztráng)
- himalája só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 10 dkg koktélparadicsom
- friss bazsalikom
Elkészítés
A halszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük áttört fokhagymával.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a halfilék mindkét oldalát. Ezután
hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat és a hámozott paradicsomkonzervet. A szószt is megsózzuk,
és friss bazsalikomleveleket csipkedünk bele.
Fedő alatt közepes lángon 15 percig pároljuk.