Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomszószban párolt halfilé

Ne feledkezzetek el a rendszeres halfogyasztás fontosságáról!
2019. február 7.

Egy újabb ötlet, amellyel gondoskodhatunk róla, hogy hetente legalább 2 alkalommal
szerepeljen az étrendünkben valamilyen halfajta is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg fehér húsú hal (pl. tilápia, tőkehal, pisztráng)
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A halszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük áttört fokhagymával.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a halfilék mindkét oldalát. Ezután
hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat és a hámozott paradicsomkonzervet. A szószt is megsózzuk,
és friss bazsalikomleveleket csipkedünk bele.
Fedő alatt közepes lángon 15 percig pároljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sültkarfiol-krémleves

Sültkarfiol-krémleves

Sütőben ropogósra sült karfiollal a legfinomabb.
Csirkés fodros kel saláta

Csirkés fodros kel saláta

Színpompás és vitamindús saláta, hogy jól induljon a hetetek.
Édesburgonyafánk

Édesburgonyafánk

Egészséges és finom fánk farsangra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!