Paradicsomos kagylóleves kagylótésztával
Adásban volt: 2016. augusztus 22.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 1 cs újhagyma
- 1 db fokhagyma
- 5 db paradicsom
- 5 szelet bagett
- 50 dkg tészta ( farfalle)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 20 dkg fehér húsú hal
- 1 gerezd fokhagmya
- 1 db chili
- 50 dkg feketekagyló
- só, bors
- petrezselyem
- bazsalikom
- olívaolaj
Elkészítés
Paradicsomos kagylóleves
- A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd egy öntöttvas edényben olívaolajon,üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot.
- A beürüsödött lecsó állagú alaphoz hozzáöntünk zöldség, csirke vagy akár hal alaplevet.
- Figyeljünk, hogy túl sokáig ne főzzük, mert minél tovább főzzük, annál inkább elveszítjük a friss paradicsom ízét.
- A leveshez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot és az alaposan megtisztított kagylót. Fedő alatt 2-3 percig főzzük.
- A kagylóknak ebben a fokhagymás, paradicsomos, zöld fűszeres gőzben kell kinyílnia.Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük. Ezzel a gyors kagylóleves elkészült.
Bagett
- A bagetteket felszeleteljük, tengeri sóval meghintjük és egy rácsos serpenyőben megpirítjuk,végül a levessel tálaljuk.
Kagylótészta
- A vizet feltesszük főni, majd a forrásban lévő vízbe betesszük a farfalle tésztát.
- A kagylótésztához felhasználjuk az elkészített kagylólevest.
- Bármilyen zöldséggel gazdagíthatjuk pl.gomba, póréhagyma, újhagyma, cukkini, kaliforniai paprika vagy akár hallal is.
- A zöldségeket felaprítjuk és egy olívaolajos serpenyőben nagy lángon megpirítjuk.
- Mialatt a zöldségek pirulnak, felkockázzuk a tőkehalat és a piruló zöldségekhez adjuk.
- Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, 1 chilit és egy csipet sót.
- Ezzel a tészta alapja elkészült. Hozzászedjük a már elkészített szószt a kagylóval, összekavarjuk és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
