Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos kagylóleves kagylótésztával

Adásban volt: 2016. augusztus 22.
A recepthez tartozó videó
2016. augusztus 22.

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 5 db paradicsom
  • 5 szelet bagett
  • 50 dkg tészta ( farfalle)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 20 dkg fehér húsú hal
  • 1 gerezd fokhagmya
  • 1 db chili
  • 50 dkg feketekagyló
  • só, bors
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés

Paradicsomos kagylóleves

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd egy öntöttvas edényben olívaolajon,üvegesre pároljuk.
  2.  Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot.
  3. A beürüsödött lecsó állagú alaphoz hozzáöntünk zöldség, csirke vagy akár hal alaplevet.
  4. Figyeljünk, hogy túl sokáig ne főzzük, mert minél tovább főzzük, annál inkább elveszítjük a friss paradicsom ízét.
  5. A leveshez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot és az alaposan megtisztított kagylót. Fedő alatt 2-3 percig főzzük.
  6. A kagylóknak ebben a fokhagymás, paradicsomos, zöld fűszeres gőzben kell kinyílnia.Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük. Ezzel a gyors kagylóleves elkészült.

 

Bagett

  1. A bagetteket felszeleteljük, tengeri sóval meghintjük és egy rácsos serpenyőben megpirítjuk,végül a levessel tálaljuk.

 

Kagylótészta

  1. A vizet feltesszük főni, majd a forrásban lévő vízbe betesszük a farfalle tésztát.
  2. A kagylótésztához felhasználjuk az elkészített kagylólevest.
  3.  Bármilyen zöldséggel gazdagíthatjuk pl.gomba, póréhagyma, újhagyma, cukkini, kaliforniai paprika vagy akár hallal is.
  4. A zöldségeket felaprítjuk és egy olívaolajos serpenyőben nagy lángon megpirítjuk.
  5. Mialatt a zöldségek pirulnak, felkockázzuk a tőkehalat és a piruló zöldségekhez adjuk.
  6. Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, 1 chilit és egy csipet sót.
  7. Ezzel a tészta alapja elkészült. Hozzászedjük a már elkészített szószt a kagylóval, összekavarjuk és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fideua – spanyol tészta rákkal és kagylóval

Fideua – spanyol tészta rákkal és kagylóval

Fantasztikus mediterrán tésztaétel. Nem csak haladóknak!
Konyhasuli franciául: Kagyló tengerészné módra (Moules Marinière)

Konyhasuli franciául: Kagyló tengerészné módra (Moules Marinière)

Újabb francia gyöngyszem, ami jól példázza, hogy kevés alapanyagból is lehet őrületesen finomat varázsolni.
Húsgolyók sáfrányos, balzsamos paradicsomszósszal

Húsgolyók sáfrányos, balzsamos paradicsomszósszal

Ha hirtelen vacsora vendégek jönnek, vagy valami könnyen és gyorsan elkészíthető húsos ételre vágyik a család, akkor ez lesz a tökéletesek megoldás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?