Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos-görögdinnyés gazpacho pisztáciával és bazsalikom olajjal

Igen, kerüljön bele görögdinnye is!
2016. augusztus 13.

Hozzávalók

6 fő
  • 680 g paradicsom, hámozva és csumázva
  • kb. 2.5 kg kimagozott görögdinnye, kockára vágva, ill. néhány kis kocka a díszítéshez
  • 15 dkg uborka, hámozva, darabolva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • ½ teáskanál chilipehely (ízlés szerint)
  • ½ teáskanál tengeri só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • ¼ csésze enyhén pörkölt pisztácia, finomra vágva
  • bazsalikomos olaj és friss bazsalikom apróra vágva a díszítéshez

Elkészítés

Tegyük a paradicsomot, a dinnyét, az uborkát, a fokhagymát, a borecetet, a citromlevet, a chilipelyhet, a sót és a borsot a turmixgépbe. Zárjuk be gépet, és fokozatosan emelve a sebességen, turmixoljuk össze, kb. 1 percig. Tetszés szerint adhatunk még hozzá sót, borsot. Fedjük le, és legalább egy órán keresztül, vagy tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.

Tálaláskor merjük tányérba, és dobjunk néhány kis kocka görögdinnyét minden tányérba. Locsoljuk meg a bazsalikomos olajjal, majd szórjuk meg a finomra vágott pisztáciával és bazsalikommal. Hidegen tálaljuk.

 

Forrás: www.loveandoliveoil.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lecsó gazpacho

Lecsó gazpacho

A spanyol gazpacho magyar változata, kicsivel több fokhagymával és sok-sok paprikával. Az eredmény egy ugyanolyan frissítő nyári leves, mintha a spanyol tengerparton ennénk.
Mentás sóskagazpacho

Mentás sóskagazpacho

Úgy tartják tudományos körökben, hogy a melegben a testünk hőkiegyenlítését legjobban forró folyadékkal, mint teákkal, levesekkel tudjuk megoldani, és a jeges dolgok kimondottan nem tesznek jót a belső egyensúlyunknak. De ha egyszer olyan jólesik!
Hideg, paradicsomos gazpacho

Hideg, paradicsomos gazpacho

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.