Paradicsomos csirkecomb

Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 8 dkg liszt
- olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 liter paradicsomlé
- chili
- 2 dl alaplé
- 2 babérlevél
- 3 ág friss rozmaring
- só
- bors
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Közben egy öntöttvas lábost vagy serpenyőt szárazon előmelegítünk.
Amikor már elég forró az edény alja, beleöntjük az olívaolajat. A csirkecombokat körbepirítjuk benne, majd kivesszük, és félrerakjuk őket.
A csirke kisült zsírjához hozzáöntünk még egy kevés olajat, és beleszórjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk és beledobunk egy nagyobb rozmaringágat, majd felöntjük a fehérborral. Továbbra is magas hőfokon tartjuk, amíg az alkoholtartalma el nem forr.
Közben beledobjuk a babérleveleket és a megroppantott fokhagyma gerezdeket.
Amikor a fehérbor a felére besűrűsödött, felöntjük 1 liter natúr paradicsomlével, és visszapakoljuk bele a csirkecombokat. Közepes hőfokon 1 órán át rotyogtatjuk.
Tehetünk még hozzá egy kevés rozmaringot, és ha menet közben túlságosan besűrűsödne a szósz, alaplével pótoljuk azt. A csirkecombokat az első fél órában lefedve, majd fedő nélkül pároljuk készre.
Chilivel ízesíthetjük.
Tésztával, rukolával és sült padlizsánnal tálaljuk.