Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos csirkecomb

Adásban volt: 2015. április 1.
A recepthez tartozó videó
Tökéletes választás ez az olaszos egytálétel, akár hétköznapi vacsoráról, akár hétvégi családi ebédről van szó.
2016. március 1.

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 8 dkg liszt
  • olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 liter paradicsomlé
  • chili
  • 2 dl alaplé
  • 2 babérlevél
  • 3 ág friss rozmaring

  • bors

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Közben egy öntöttvas lábost vagy serpenyőt szárazon előmelegítünk.

Amikor már elég forró az edény alja, beleöntjük az olívaolajat. A csirkecombokat körbepirítjuk benne, majd kivesszük, és félrerakjuk őket.

A csirke kisült zsírjához hozzáöntünk még egy kevés olajat, és beleszórjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk és beledobunk egy nagyobb rozmaringágat, majd felöntjük a fehérborral. Továbbra is magas hőfokon tartjuk, amíg az alkoholtartalma el nem forr.
Közben beledobjuk a babérleveleket és a megroppantott fokhagyma gerezdeket.

Amikor a fehérbor a felére besűrűsödött, felöntjük 1 liter natúr paradicsomlével, és visszapakoljuk bele a csirkecombokat. Közepes hőfokon 1 órán át rotyogtatjuk.

Tehetünk még hozzá egy kevés rozmaringot, és ha menet közben túlságosan besűrűsödne a szósz, alaplével pótoljuk azt. A csirkecombokat az első fél órában lefedve, majd fedő nélkül pároljuk készre.

Chilivel ízesíthetjük.

Tésztával, rukolával és sült padlizsánnal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!