Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos csicseriborsó főzelék

Egy kellemesen laktató, őszi hangulatú, húsmentes főételt mutatok, ami a csicseriborsónak és a tojásnak köszönhetően így is értékes fehérjetartalommal bír.
2018. november 16.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 20 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 15 dkg passzírozott paradicsom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • őrölt római kömény
  • 2 db tojás
  • friss petrezselyem

Elkészítés

Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és tovább pirítjuk.

Amint felforrósodott a csicseriborsó is, beleöntjük a hámozott és a passzírozott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt római köménnyel. Fedő alatt, közepes lángon 15 percig főzzük.

Végül ráütünk két egész tojást, amit néhány percig hagyunk fedő alatt megszilárdulni.

Friss aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonya nachos

Édesburgonya nachos

Szívesen ennél egy kis mexikóit, de nincs otthon tortilla chips? Nagyon egyszerűen – és persze egészségesen – helyettesíthető ropogósra sült édesburgonya szirmokkal is.
Spenótos palacsintatekercs

Spenótos palacsintatekercs

A spenót ezúttal a palacsinta tésztájába került...
Vöröslencse dahl

Vöröslencse dahl

Sok fűszerrel az igazi!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.