
Paradicsomos csicseriborsó-főzelék
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 ek. kókuszolaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 20 dkg hámozott, aprított paradicsom
- 15 dkg passzírozott paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
- őrölt római kömény
- 2 db tojás
- friss petrezselyem
Elkészítés
Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és tovább pirítjuk.
Amint felforrósodott a csicseriborsó is, beleöntjük a hámozott és a passzírozott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt római köménnyel. Fedő alatt, közepes lángon 15 percig főzzük.
Végül ráütünk két egész tojást, amit néhány percig hagyunk fedő alatt megszilárdulni.
Friss aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.