
Paprikás csirke quiche
Hozzávalók
4 adag- 4 csirkecomb 800 Ft,
- 1 fej vöröshagyma 20 Ft,
- 1 ek zsiradék, én libazsírt használtam: 20 Ft.
- 1 doboz tejszín 200 Ft,
- 1 ek pirospaprika 10 Ft,
- 2 tojás 80 Ft,
- 1 csomag leveles tészta 200 Ft,
- só, bors 10 Ft.
Elkészítés
A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom, sózom. Hozzáadom a megtisztított, félbevágott csirkecombokat és kissé megpirítom őket a hagymával. Pirospaprikát teszek hozzá, néhány perccel később pedig felöntöm vízzel. Addig főzöm, amíg a húst már könnyen le tudom választani a csontról. Ekkor félreteszem, hagyom hűlni. Egy közepes sütőformát kibélelek leveles tésztával, az oldalt kilógó felesleget levágom. A kihűlt combokat megtisztítom a csonttól és a bőrtől, a húst pedig falatnyi darabokra vágom/tépkedem. A maradék szaftot összekeverem a tejszínnel és tojással, majd a tésztával kibélelt formába teszem a húst és felöntöm a tejszínes keverékkel. 30 perc alatt 180 fokon készre sütöm.
Tipp: az ezer forintos keretbe még bőven belefér egy kis zöldség: találhatjuk salátával (egyszerű kevert saláta, néhány csepp olíva olajjal és citrommal) esetleg grillezett zöldséggel.
