Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paprikás csirke kapros-túrós csuszával

Gergely Róbert, színművész amióta az eszét tudja, mindig is a finom ételek és a konyha bűvöletében élt. Már gyerekként megtanulta a piacokat járva, hogy melyik húsból milyen ételt érdemes készíteni, melyik zöldség vagy gyümölcs egészíti ki harmonikusan. Fiatal művészként, aztán Pécsre kerülve kóstolt bele igazán a gasztronómia egy magasabb válfajába, azóta is nagyon szívesen sürög-forog a tűzhely körül, és saját bevallása szerint finom fogások kerülnek ki a keze alól.
2014. november 27.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 2 kg csirkecombok,szárnyak,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • csipet só,
  • 1 púpozott ek őrölt pirospaprika,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 2 dkg liszt,
  • 4 dl tejföl,
  • 1 db erős paprika
  • ½ dl olaj
  • Tésztához:
  • 300 g csuszatészta
  • 50 g bacon szalonna
  • 250 g tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • ½ csomag friss kapor

Elkészítés

A húsokat megmosom, felvágom, és besózom. A felaprított vöröshagymákat olajon  megdinsztelem és a tűzről levéve, fűszerpaprikával, valamint kevés vízzel besűrítem, egy alapot főzök. A csirkedarabokat, a felszeletelt paradicsommal belehelyezem a lábosba és nagy lángon átforgatom, majd néhány percig főzöm. Ezt követően felöntöm vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzöm.
Ha megpuhult, a húsokat kiveszem, a visszamaradt szaftot pedig a liszttel, paprikával és a tejföllel összeturmixolom. A lábosba visszaöntve, alacsony hőfokon besűrítem. Ha kész, mehetnek bele vissza a megfőtt csirkehúsok.
Kapros- túrós tésztával tálalom és paradicsom, valamint zöldpaprika szeletekkel díszítem. Így magyarosan piros-fehér zöld színekben pompázik.

Tészta elkészítése:

A házi csuszatésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, majd forró vízzel leöblítjük. Ha szükséges picit megsózzuk. A tésztára rátörjük a túrót és a tejfölt, majd megszórjuk finomra vágott friss kaporral és csuszatepertővel – a csuszatepertő az apró kockára vágott húsos bacon szalonna megpirítva.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz lecsó

Olasz lecsó

Az olasz lecsó alapja pont úgy készül, mint a magyar: paprikával és paradicsommal. A különbség azonban az apró részletekben rejlik:kápia paprikával és bazsalikommal bolondítjuk, hogy teljesen megidézzük Italiát.
Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence

Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence

"Nem tudok főzni! Bár a főzőcske ízlés és arány érzék kérdése, de a konyhában létezés a nők, asszonyok dolga"- véli Klausmann Viktor. A férfi ember a "kardot forgassa". A főzési tudománya, kivétel a főzős műsorokat, igazából a hús pácolására, húsok és egyebek parázson sütögetésére koncentrálódik. De a sonkás tojást és a rántottát istenien készíti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.