
Panzanella pirított rozskenyérrel
Hozzávalók
4 személyre- 3 csésze összetépkedett magos rozskenyér
- ½ csésze alma cider
- 1/3 csésze almaecet
- 1.5 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 225g csirkekolbász, felszeletelve
- 2 alma félbevágva magház kivágva, kis kockákra vágva
- 0.5 db kis lilahagyma, felkarikázva
- 2 szár zeller, felszeletelve
- 1 csésze durvára vágott petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra, majd egy sütőlapon pirítsuk meg a kenyeret 8-10 perc alatt. Ha elkészült, öntsük át egy nagy salátástálba, és hagyjuk kihűlni.
2. Egy kis tálban keverjük össze a cidert, az ecetet, a mustárt és 1 evőkanál olajat. A maradék olajat kezdjük el melegíteni egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Süssük meg a kolbászszeleteket, majd öntsük azokat is a kenyérdarabokhoz. Most jöhetnek az almakockák a serpenyőbe. Kevergetve pároljuk őket kb. 6 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnára pirulnak. Ők is mennek a kenyérhez és a kolbászhoz. Vegyük a serpenyőt a tűzről, és öntsük bele az ecetes keveréket, hogy minden lesült darabkát fel tudjuk vakarni a serpenyő aljáról.
3. Öntsük az ecetes keveréket a serpenyőből a kenyerekre, adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a petrezselymet, és óvatosan keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk.
Forrás: myrecipes.com