Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Panzanella pirított rozskenyérrel

Igazi olasz recept
2016. augusztus 21.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 csésze összetépkedett magos rozskenyér
  • ½ csésze alma cider
  • 1/3 csésze almaecet
  • 1.5 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 225g csirkekolbász, felszeletelve
  • 2 alma félbevágva magház kivágva, kis kockákra vágva
  • 0.5 db kis lilahagyma, felkarikázva
  • 2 szár zeller, felszeletelve
  • 1 csésze durvára vágott petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra, majd egy sütőlapon pirítsuk meg a kenyeret 8-10 perc alatt. Ha elkészült, öntsük át    egy nagy salátástálba, és hagyjuk kihűlni.

2. Egy kis tálban keverjük össze a cidert, az ecetet, a mustárt és 1 evőkanál olajat. A maradék olajat kezdjük el melegíteni egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Süssük meg a kolbászszeleteket, majd öntsük azokat is a kenyérdarabokhoz. Most jöhetnek az almakockák a serpenyőbe. Kevergetve pároljuk őket kb. 6 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnára pirulnak. Ők is mennek a kenyérhez és a kolbászhoz. Vegyük a serpenyőt a tűzről, és öntsük bele az ecetes keveréket, hogy minden lesült darabkát fel tudjuk vakarni a serpenyő aljáról.

3. Öntsük az ecetes keveréket a serpenyőből a kenyerekre, adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a petrezselymet, és óvatosan keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk.

 

Forrás: myrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.
Spárgás, császárhúsos tészta

Spárgás, császárhúsos tészta

Életmentő tésztaétel a vasárnapi maradék sült császárhúsból és némi zöld spárgából. Könnyen, gyorsan, egyszerűen.
Ropogós rétestésztában sült camembert

Ropogós rétestésztában sült camembert

Camembert sajt, ezúttal rétestésztába csomagolva, áfonyalekvárral.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?