
Panírozás tojás nélkül 2. - Indiai bunda
Hozzávalók
- 4 dl sárgaborsóliszt
- ½ kiskanál sütőpor
- 2,5 kiskanál só
- 1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 kiskanál sótlan fokhagyma granulátum
- 1,5 kiskanál őrölt kurkuma
- 1,5 kiskanál őrölt koriander
- 1,5 kiskanál cayenne bors
- 4 dl víz
- Esetleg egy kevés őrölt római köménymag és szezámmag
Elkészítés
Az alapanyagokat kézi habverővel simára keverjük, és legalább fél órán át állni hagyjuk, hogy a liszt megduzzadjon. Mivel a bundában van elegendő, a zöldséget nem kell besózni, csak lucskos lesz tőle. Csak az főzze elő (blansírozza) a zöldségfélét, aki nem szereti, ha a sütés után marad egy kis „tartása”, és nem párolódik krémesre.
Bő olajban kell kisütni.
http://cinegekonyhaja.blogspot.hu/
