
Palócos sült oldalas
Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.
2016. január 16.
Hozzávalók
4-6 főre- 1 kg húsos oldalas
- 1 ek olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
- 75 dkg zöldbab
- só
Elkészítés
Az oldalast a csontjai mentén földaraboljuk, sózzuk, és kevés vízben puhára pároljuk, majd nagyon forró (250 fokos) sütőben ropogós pirosra sütjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét hozzáadjuk, és alaposan összeforraljuk. Közben a zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és a főzőléből néhány kanállal a húsos raguba öntünk. A leszűrt babot ebbe beleforgatjuk. Egy nagyobb tálon a sűrű, ízes zöldbabot a ropogósra sütött oldalas tetejére halmozzuk.
Megosztom barátaimmal