Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Palócos sült oldalas

Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.
2016. január 16.

Hozzávalók

4-6 főre
  • 1 kg húsos oldalas
  • 1 ek olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
  • 75 dkg zöldbab

Elkészítés

Az oldalast a csontjai mentén földaraboljuk, sózzuk, és kevés vízben puhára pároljuk, majd nagyon forró (250 fokos) sütőben ropogós pirosra sütjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét hozzáadjuk, és alaposan összeforraljuk. Közben a zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és a főzőléből néhány kanállal a húsos raguba öntünk. A leszűrt babot ebbe beleforgatjuk. Egy nagyobb tálon a sűrű, ízes zöldbabot a ropogósra sütött oldalas tetejére halmozzuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.