
Paleo palacsinta
Hozzávalók
12 adag- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg gesztenyeliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 9 dl mandulatej
- 3 dl szódavíz
- 4 tojás
- 1 dl kókuszzsír
Elkészítés
Háromféle lisztet 1-1-1 arányban összekeverünk (ugyanolyan mennyiséget, mintha hagyományos palacsintát csinálnánk). Én mandulalisztet, gesztenyelisztet és zabpehelylisztet használok, de helyettesíthető mással is, ami megfelel a paleo követelményeinek. Ezután hozzáadok 4 tojást és tetszőleges mennyiségű kókuszzsírt. Az így kapott masszát valamilyen magtejjel (én mandula vagy zabtejet használok, de hagyományos tej is használható) és szódavízzel palacsintatészta állagúvá hígítom. A tésztában lévő kókuszzsír elegendő a sütéshez is, ezért a serpenyőt már nem olajozom külön. Ugyanúgy sütjük ki, mint a hagyományos palacsintát. Nagyon szép vékony palacsintát lehet sütni ebből a tésztából.