
Palacsintatorony gyümölcsszósszal
Hozzávalók
- 50 g banán
- 20 g kókuszliszt
- 50 g zabliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 100 g eper
- 20 g eritrit
- 5 g kókuszolaj
- 50 g görögdinnye vagy más gyümölcs
- 5 g puffasztott quinoa
Elkészítés
1. A banánt pépesítjük villával, majd alaposan összekeverjük a kókuszliszttel, a zabliszttel, a sütőporral és a tojással.
2. Ezután folyamatosan kevergetve vízzel addig hígítjuk, amíg sűrűbb palacsintatészta állagot kapunk.
3. Egy palacsintasütő serpenyőt vékonyan megkenünk kókuszolajjal, felhevítjük, és adagolni kezdjük a tésztát, kb. 7-8 cm-es köröket formázva.
4. 2-3 perc alatt megsütjük a palacsinták mindkét oldalát, majd egymásra halmozzuk őket.
5. Mialatt sülnek a palacsinták, az epret felkockázzuk és az eritittel alacsony lángon néhány perc alatt felforraljuk.
6. Ha elkészültek a palacsinták, a torony tetejére kanalazzuk az eper szószt, megszórjuk puffasztott quinoával néhány szelet görögdinnyével vagy ízlés szerint más gyümölccsel díszítjük.
