Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Hozzávalók
6-8 adag- 14 db kész palacsinta
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 8 dl paradicsomszósz
- 1 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 2 ág kakukkfű
- friss bazsalikom
- 2 közepes padlizsán
- olívaolaj
- 20 dkg parmezán
- 3 golyó mozzarella
- 10 dkg vaj
- 1dl tej
- 1 tojás
Elkészítés
A padlizsánokat felkarikázzuk és sütőpapírral vagy szilikon lappal beborítjuk a sütőlapot, ezt vékonyan bekenjünk olívaolajjal, hogy a padlizsán alulról is szépen megpiruljon.
A felkarikázott padlizsánokat a tepsire rakjuk, ezeket is meg kenegetjük olívaolajjal, és 200-220 C fokon 15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük paradicsomszószt. Olívaolajon hagymát és finomra aprított fokhagymát dinsztelünk, 2-3 ág friss kakukkfűvel fűszerezzük, amikor a hagymák üvegesre dinsztelődtek, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, és főzünk bele egy répát egy szárzellert és 10-12 levél bazsalikomot.
Alacsony hőmérsékleten kb. ¾ órát rotyogtatjuk. A mozzarellákat felszeleteljük, egy deci tejet elkeverünk egy tojással, a parmezánt lereszeljük.
Amikor a paradicsomszósz elkészült, kivesszük belőle a répát és a zellert, majd elkezdjük a rétegezést.
Az edény alját, amiben a lasagnet készítjük megkenjük paradicsomszósszal, majd teljesen kibéleljük a tálat palacsintákkal, úgy, hogy a palacsinták fele kilógjon a tálból, hogy amikor elkészültünk a rétegezéssel a tetejére tudjuk hajtani a palacsintákat.
A palacsinta rétegre paradicsomszószt kenünk, erre kerül egy réteg padlizsán, erre mozzarella, tejjel elkevert tojás és reszelt mozarella.
Erre újabb réteg palacsinta, padlizsán, mozarella, tejes tojás, parmezán.
Végül behajtogatjuk a palacsintákat, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk parmezánnal, és 190-200 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A recept megjelent Mautner Zsófia: Gyere velem főzni című szakácskönyvében is.