Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Adásban volt: 2013. szeptember 4.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas olasz tésztaétel, palacsintából. Mozarellával, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal.
2016. január 4.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 14 db kész palacsinta
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dl paradicsomszósz
  • 1 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 2 ág kakukkfű
  • friss bazsalikom
  • 2 közepes padlizsán
  • olívaolaj
  • 20 dkg parmezán
  • 3 golyó mozzarella
  • 10 dkg vaj
  • 1dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés

A padlizsánokat felkarikázzuk és sütőpapírral vagy szilikon lappal beborítjuk a sütőlapot, ezt vékonyan bekenjünk olívaolajjal, hogy a padlizsán alulról is szépen megpiruljon.
A felkarikázott padlizsánokat a tepsire rakjuk, ezeket is meg kenegetjük olívaolajjal, és 200-220 C fokon 15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük paradicsomszószt. Olívaolajon hagymát és finomra aprított fokhagymát dinsztelünk, 2-3 ág friss kakukkfűvel fűszerezzük, amikor a hagymák üvegesre dinsztelődtek, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, és főzünk bele egy répát egy szárzellert és 10-12 levél bazsalikomot.
Alacsony hőmérsékleten kb. ¾ órát rotyogtatjuk. A mozzarellákat felszeleteljük, egy deci tejet elkeverünk egy tojással, a parmezánt lereszeljük.

Amikor a paradicsomszósz elkészült, kivesszük belőle a répát és a zellert, majd elkezdjük a rétegezést.
Az edény alját, amiben a lasagnet készítjük megkenjük paradicsomszósszal, majd teljesen kibéleljük a tálat palacsintákkal, úgy, hogy a palacsinták fele kilógjon a tálból, hogy amikor elkészültünk a rétegezéssel a tetejére tudjuk hajtani a palacsintákat.
A palacsinta rétegre paradicsomszószt kenünk, erre kerül egy réteg padlizsán, erre mozzarella, tejjel elkevert tojás és reszelt mozarella.
Erre újabb réteg palacsinta, padlizsán, mozarella, tejes tojás, parmezán.
Végül behajtogatjuk a palacsintákat, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk parmezánnal, és 190-200 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

A recept megjelent Mautner Zsófia: Gyere velem főzni című szakácskönyvében is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!