Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Padlizsános-parmezános lasagne

2016. augusztus 22.

Hozzávalók

8-10 személyre
  • 730g fokhagymás, hagymakrémes paradicsomszósz
  • ¼ csésze apróra vágott friss bazsalikom
  • ½ teáskanál vörös bors, összezúzva
  • ½ csésze tejszín
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 1 nagy padlizsán
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 3 nagy tojás, enyhén felverve
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csésze liszt
  • 6 evőkanál olíva olaj
  • 6 lasagne tészta, megfőzve, és megszárítva
  • 425g ricotta
  • 2 csésze mozzarella összetépkedve

Elkészítés

1. Az első 3 hozzávalót öntsük egy lábosba, és közepes lángon főzzük 30 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a tejszínt, a parmezánt, és tegyük félre.

2. Hámozzuk a padlizsánt, és vágjuk fel keresztben vastagabb szeletekre. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket egyneletesen. Keverjük össze a tojást a vízzel. Hempergessük meg a padlizsán szeleteket a lisztben, majd a tojásos keverékben, majd újra a lisztben. Rázzuk le a felesleget.

3. Közepes lángon, több részletben, olívaolajon süssük meg a padlizsán szeleteket oldalanként 4-4 percig, amíg enyhén megbarnulnak és megpuhulnak. Konyhai papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat. Ha szükséges, az adagok között töröljük ki a serpenyőt.

4. Tegyünk 3 lap tésztát egy enyhén kivajazott, kb. 22x33cm-es sütőtálba. Kanalazzuk rá a paradicsomos szósz harmadát, és tegyük a tetejére a padlizsánok felét. Most jön a ricotta fele, osszuk el egyenletesen, Ezt követi a mozzarella fele. Ismételjük meg a maradék 3 tésztával, a paradicsomszósz harmadával, a padlizsán, és a ricotta másik felével. Végül jön a paradicsomszósz 3. harmada és a maradék mozzarella.

5. Süssük 175 Celsius fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg enyhén megbarnul. Tálalás előtt 20 percig hagyjuk állni.

Forrás: myrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Kolbászos, kelkáposztás ragu tésztalapok között, amit átjár a besamell mártás. Remek vacsora, de akár hétvégi családi ebédre is tökéletes.
Palacsintás rakott lasagne  (timballo)

Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Tartalmas olasz tésztaétel, palacsintából. Mozarellával, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal.
Hús nélküli lasagne

Hús nélküli lasagne

Akik tartják a böjtöt azoknak azért, akik meg csak besokalltak a húsoktól azoknak, azért tökéletes ez a hús nélküli lasagne.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!