
Padlizsános-parmezános lasagne
Hozzávalók
8-10 személyre- 730g fokhagymás, hagymakrémes paradicsomszósz
- ¼ csésze apróra vágott friss bazsalikom
- ½ teáskanál vörös bors, összezúzva
- ½ csésze tejszín
- 1 csésze reszelt parmezán
- 1 nagy padlizsán
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál fekete bors
- 3 nagy tojás, enyhén felverve
- 3 evőkanál víz
- 1 csésze liszt
- 6 evőkanál olíva olaj
- 6 lasagne tészta, megfőzve, és megszárítva
- 425g ricotta
- 2 csésze mozzarella összetépkedve
Elkészítés
1. Az első 3 hozzávalót öntsük egy lábosba, és közepes lángon főzzük 30 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a tejszínt, a parmezánt, és tegyük félre.
2. Hámozzuk a padlizsánt, és vágjuk fel keresztben vastagabb szeletekre. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket egyneletesen. Keverjük össze a tojást a vízzel. Hempergessük meg a padlizsán szeleteket a lisztben, majd a tojásos keverékben, majd újra a lisztben. Rázzuk le a felesleget.
3. Közepes lángon, több részletben, olívaolajon süssük meg a padlizsán szeleteket oldalanként 4-4 percig, amíg enyhén megbarnulnak és megpuhulnak. Konyhai papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat. Ha szükséges, az adagok között töröljük ki a serpenyőt.
4. Tegyünk 3 lap tésztát egy enyhén kivajazott, kb. 22x33cm-es sütőtálba. Kanalazzuk rá a paradicsomos szósz harmadát, és tegyük a tetejére a padlizsánok felét. Most jön a ricotta fele, osszuk el egyenletesen, Ezt követi a mozzarella fele. Ismételjük meg a maradék 3 tésztával, a paradicsomszósz harmadával, a padlizsán, és a ricotta másik felével. Végül jön a paradicsomszósz 3. harmada és a maradék mozzarella.
5. Süssük 175 Celsius fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg enyhén megbarnul. Tálalás előtt 20 percig hagyjuk állni.
Forrás: myrecipes.com