Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános, paradicsomos csirke (variációkkal)

Adásban volt: 2014. szeptember 5.
A recepthez tartozó videó
Padlizsános, paradicsomos csirke háromféle módon. Egy alap, három étel.
2016. július 20.

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 szárzeller
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 dl natúr paradicsomszósz
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek kapribogyó

  • bors
  • 2 ek vörösborecet
  • 1 kk cukor
  • 2 közepes padlizsán
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg csirkemell

Elkészítés

Kevés olívaolajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a felszeletelt zellerszárakat.
Amíg ezek sülnek, kisebb darabkákra felvágjuk a piros kaliforniai paprikákat, majd hozzáadjuk ezt is a hagymához és megsózzuk.
Amikor már egy kicsit megpirultak a zöldségek, felöntjük paradicsomszósszal.
Felkockázzuk a padlizsánokat, majd forró, lobogó, sós vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd egy picit állni hagyjuk a szűrőben.
Amíg a zöldségek főnek, addig egy csirkemellet kockákra vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk olívaolajjal és betesszük 5 percre a forró sütőbe grillfokozatra.
Ezt követően a paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a vízzel átöblített kapribogyókat, egy csipet cukrot, egy kevés ecetet, manduladarabokat, főtt padlizsánokat, felaprított petrezselymet és a mazsolát. Alaposan összekeverjük. 
Ebből az alap padlizsános raguból háromféle fogást is elő tudunk állítani.
Az egyik a csirkés egytálétel, amihez csak összekeverjük a ragut az előzetesen grillezett csirkefalatokkal.
A másik az, amikor pennével keverjük össze a szaftos padlizsánragut és a tetejét megszórjuk parmezánnal vagy fetával.
A harmadik variáció, amikor fokhagymás pirítós kenyér tetején tálaljuk fetával megszórva – lehetőleg hidegen.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vargabéles gyümölcsökkel

Vargabéles gyümölcsökkel

A klasszikus magyar desszert gyümölcsökkel körítve.
Fűszeres, hideg sertésszűz

Fűszeres, hideg sertésszűz

Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!