Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános, paradicsomos csirke (variációkkal)

Adásban volt: 2014. szeptember 5.
A recepthez tartozó videó
Padlizsános, paradicsomos csirke háromféle módon. Egy alap, három étel.
2016. július 20.

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 szárzeller
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 dl natúr paradicsomszósz
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek kapribogyó

  • bors
  • 2 ek vörösborecet
  • 1 kk cukor
  • 2 közepes padlizsán
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg csirkemell

Elkészítés

Kevés olívaolajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a felszeletelt zellerszárakat.
Amíg ezek sülnek, kisebb darabkákra felvágjuk a piros kaliforniai paprikákat, majd hozzáadjuk ezt is a hagymához és megsózzuk.
Amikor már egy kicsit megpirultak a zöldségek, felöntjük paradicsomszósszal.
Felkockázzuk a padlizsánokat, majd forró, lobogó, sós vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd egy picit állni hagyjuk a szűrőben.
Amíg a zöldségek főnek, addig egy csirkemellet kockákra vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk olívaolajjal és betesszük 5 percre a forró sütőbe grillfokozatra.
Ezt követően a paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a vízzel átöblített kapribogyókat, egy csipet cukrot, egy kevés ecetet, manduladarabokat, főtt padlizsánokat, felaprított petrezselymet és a mazsolát. Alaposan összekeverjük. 
Ebből az alap padlizsános raguból háromféle fogást is elő tudunk állítani.
Az egyik a csirkés egytálétel, amihez csak összekeverjük a ragut az előzetesen grillezett csirkefalatokkal.
A másik az, amikor pennével keverjük össze a szaftos padlizsánragut és a tetejét megszórjuk parmezánnal vagy fetával.
A harmadik variáció, amikor fokhagymás pirítós kenyér tetején tálaljuk fetával megszórva – lehetőleg hidegen.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vargabéles gyümölcsökkel

Vargabéles gyümölcsökkel

A klasszikus magyar desszert gyümölcsökkel körítve.
Fűszeres, hideg sertésszűz

Fűszeres, hideg sertésszűz

Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.