
Padlizsános, lilahagymás máj
Igazi téli recept: padlizsán, hagyma, fűszerek. Semmi bonyolult, negyed óra alatt elkészül.
2015. december 8.
Hozzávalók
- 2 padlizsán
- 3 nagyobb fej lila hagyma
- 60 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- szegfűbors
- fahéj
- 1 ek. zsiradék
- só
- bors
Elkészítés
A hagymát nagyobb szeletekre vágom, a padlizsánt meghámozom és felkockázom. A májat előkészítem: kivágom az inasabb részeket, falatnyi darabokra szelem.
Serpenyőben zsiradékot hevítek, először a hagymát és a padlizsánt pirítom meg, majd hozzáadok egy kávéskanálnyi szegfűborsot, egy csipet fahéjat, borsot és végül a máj is mellékerül néhány percre. A legfontosabb dolog a máj sütésekor, hogy ne szárítsuk ki, tényleg néhány perc kell csak neki, ha már nem véres kész is. A végén sózom.
Megosztom barátaimmal
