
Padlizsán pizza
Pizzaimádóként sokat gondolkozom, hogyan tudnám a tányéromra varázsolni kedvenc ízeimet anélkül, hogy egy étkezésen belül elfogyasszam a napi szénhidrátigényemet. Ez a padlizsános változat bármilyen diétába belepasszol, remek vacsoraötlet.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg padlizsán
- himalája só
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg aprított, hámozott paradicsom
- 10 dkg passzírozott paradicsom
- őrölt bors
- szárított zöldfűszerek (oregano, bazsalikom, majoránna, rozmaring)
- 15 dkg paradicsom
- 5 dkg csiperkegomba
- 3 dkg lila hagyma
- 5 dkg zsírszegény sajt
- friss bazsalikom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A padlizsánt alaposan megmossuk, levágjuk a két végét, a húsát pedig korongokra vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd papírtörlőn állni hagyjuk, hogy kicsepegjen a keserű leve.
Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. Egy edényben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Beleöntjük az aprított és a passzírozott paradicsomot is, majd sózzuk, borsozzuk, és szárított zöldfűszerekkel fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon, 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A lecsepegtetett padlizsánkorongokat szárazra törölgetjük, majd megkenjük 1-1 kanál paradicsomszósszal, feltétként szeletekre vágott paradicsomot, csiperkegombát és lila hagymát helyezünk rájuk, végül megszórjuk reszelt sajttal.
Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.