Pad Thai
Adásban volt: 2015. január 14.
A recepthez tartozó videó

Tanuljuk meg Ábel Anitával hogyan készül ez a szuper ropogós, egészséges, friss ázsiai egytálétel.
2016. január 8.
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 30 dkg pulykahús
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- újhagyma
- 1 cukkini
- 1 kínai kel
- gyömbér
- 4 ek szójaszósz
- 4 ek szezámolaj
- 2 ek nádcukor
- 1 csomag rizstészta
- chilipehely
- saláta
- 1 marék mogyoró
Elkészítés
A rizstésztát beáztatjuk, és 6-7 percig főzzük. A sárgarépát felszeleteljük, majd a kínai kellel és a cukkinival együtt felcsíkozzuk. A hagymát karikákra vágjuk. A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk bele, és a húst megpirítjuk. Hozzáadjuk a fölaprított zöldségeket. Újabb kis pirítás után hozzáadjuk a tésztát és az öntetet is, melyhez összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a nádcukrot. Ízesíthetjük fokhagymával, gyömbérrel, chilivel. Adhatunk hozzá friss salátát is. Pirított szezámmaggal vagy mogyoróval megszórjuk, esetleg citromlével is meglocsolhatjuk.
Megosztom barátaimmal