Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pad Thai

Adásban volt: 2015. január 14.
A recepthez tartozó videó
Tanuljuk meg Ábel Anitával hogyan készül ez a szuper ropogós, egészséges, friss ázsiai egytálétel.
2016. január 8.

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 30 dkg pulykahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • újhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 kínai kel
  • gyömbér
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek szezámolaj
  • 2 ek nádcukor
  • 1 csomag rizstészta
  • chilipehely
  • saláta
  • 1 marék mogyoró

Elkészítés

A rizstésztát beáztatjuk, és 6-7 percig főzzük. A sárgarépát felszeleteljük, majd a kínai kellel és a cukkinival együtt felcsíkozzuk.  A hagymát karikákra vágjuk. A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk bele, és a húst megpirítjuk. Hozzáadjuk a fölaprított zöldségeket. Újabb kis pirítás után hozzáadjuk a tésztát és az öntetet is, melyhez összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a nádcukrot. Ízesíthetjük fokhagymával, gyömbérrel, chilivel. Adhatunk hozzá friss salátát is. Pirított szezámmaggal vagy mogyoróval megszórjuk, esetleg citromlével is meglocsolhatjuk.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padthai Wok2Go, Budapest

Padthai Wok2Go, Budapest

Wokba dobálni dolgokat mindig jó, itt pedig a legtöbbször jól is sikerül.
Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!