Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Adásban volt: 2014. március 5.
A recepthez tartozó videó
A gyorsan elkészíthető, pikáns pác teszi különlegessé a tarjacsíkokat.
2016. február 14.

Hozzávalók

  • 30 dkg tarja
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet friss gyömbér
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek nádcukor
  • 2 ek szezámolaj
  • 1,5 ek szezámmag
  • olaj
  • Káposztasaláta:
  • 1 kg kínai kel
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk barnacukor
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 tk csípős paprikakrém
  • 1 liter víz
  • 3 dkg só

Elkészítés

Egy fél fej finomra aprított vöröshagymát, reszelt fokhagymát, és apróra vágott gyömbért  simára pürésítünk a szezámolajjal, a szójaszósszal és a nádcukrorral. A vékony csíkokra felszeletelt húst az elkészített pácba forgatjuk, és minimum 30 percig állni hagyjuk. A pihentetés után forró serpenyőben, egy kevés olajon kisütjük. Amikor már minden húsfalat egy kis színt kapott, és a pácban lévő cukor karamellizálódni kezd, akkor rászórjuk a szezámmagot és alaposan beleforgatjuk. Főt rizzsel és a csípős káposzta salátával tálaljuk.

A kínai kel torzsáját kivágjuk, a leveleit felszeleteljük, és egy üvegtálba tesszük. Egy liter forrásban lévő, nagyon sós vízzel lelöntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet: a csípős paprikakrémet, a szójaszószt, az almaecetet, a finomra aprított fokhagymát, a nádcukrot, és a felkarikázott újhagymát összekeverjük. Miután a kínai kel eleget állt a sós vízben, sima vízzel átöblítjük és leszűrjük. Végül a csípős öntettel alaposan összekeverjük.

4.8/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel

Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel

Tejberizs luxus kivitelben, tejszínnel, málnával, pisztáciával, és mikor még egy kevés rózsavíz is kerül bele, akkor lesz valóban bódító. A málnát pedig bátran helyettesítsük áfonyával, szilvával vagy őszibarackkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.