Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt sült diós szőlősaláta

Adásban volt: 2014. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó
Egy szuper izgalmas saláta, szőlővel, dióval, körtével és sajttal. Vacsora előételeként, de csak úgy magában is bárkit levesz a lábáról.
2016. január 17.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 csomag galambbegysaláta
  • 1 fürt kék szőlő
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 10 dkg márványsajt vagy kéksajt
  • 20 dkg dióbél
  • olaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 6-7 ek dióolaj
  • 2 körte

Elkészítés

A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.
Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket is. 5 percig állni hagyjuk.
A körtéket felkockázzuk, a szőlőszemeket félbe vágjuk, és beleforgatjuk a galambbegysalátával együtt a diós öntetbe. Márványsajttal vagy kéksajttal megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olajbogyós narancssaláta

Olajbogyós narancssaláta

Különleges szicíliai saláta, pedig az alapanyagai egyszerűek: narancs, fekete olívabogyó, lila hagyma és petrezselyem.

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Frissítő, nyári saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.