Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt sült diós szőlősaláta

Adásban volt: 2014. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó
Egy szuper izgalmas saláta, szőlővel, dióval, körtével és sajttal. Vacsora előételeként, de csak úgy magában is bárkit levesz a lábáról.
2016. január 17.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 csomag galambbegysaláta
  • 1 fürt kék szőlő
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 10 dkg márványsajt vagy kéksajt
  • 20 dkg dióbél
  • olaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 6-7 ek dióolaj
  • 2 körte

Elkészítés

A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.
Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket is. 5 percig állni hagyjuk.
A körtéket felkockázzuk, a szőlőszemeket félbe vágjuk, és beleforgatjuk a galambbegysalátával együtt a diós öntetbe. Márványsajttal vagy kéksajttal megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olajbogyós narancssaláta

Olajbogyós narancssaláta

Különleges szicíliai saláta, pedig az alapanyagai egyszerűek: narancs, fekete olívabogyó, lila hagyma és petrezselyem.

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Frissítő, nyári saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!