Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt olajbogyó gránátalmával

Adásban volt: 2015. január 30.
A recepthez tartozó videó
Fekete, zöld, barna, piros színek kavalkádja a vendégváró asztalon, egy tálban. Friss kenyér illik hozzá.
2016. január 22.

Hozzávalók

  • 25 dkg fekete/zöld olívabogyó
  • 10 dkg dió
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs
  • 1 gránátalma
  • petrezselyem

Elkészítés

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt fokhagymát, a narancshéjat, a narancslevet és a diót. Botmixerrel krémesítjük. Olívaolajat öntünk hozzá. Beleszórjuk az olajbogyót, a petrezselymet, és meghintjük egy egész gránátalma magjával. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olajbogyós narancssaláta

Olajbogyós narancssaláta

Különleges szicíliai saláta, pedig az alapanyagai egyszerűek: narancs, fekete olívabogyó, lila hagyma és petrezselyem.
Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.