Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pacal carbonara

Adásban volt: 2014. január 10.
A recepthez tartozó videó
Pacal carbonara? Nincs elírva. A spagettit kicseréltük pacalra. Pacalrajongóknak kötelező, a többieknek ajánlott!
2015. november 1.

Hozzávalók

4 adag
  • 35 dkg tisztított pacal
  • 15 dkg császárszalonna
  • 0,4 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojássárgája

  • bors
  • egy kevés parmezán

Elkészítés

Készítünk hollandi vajat turmixgépben. A forró vajat turmixgépben egyeneműre dolgozzuk a tojások sárgájával, kis sóval citrommal. Amikor nagyon sűrű, finoman meglazítjuk egy kevés forró tejszínnel. Ezután eltehetjük, pár napig hűtőben is eláll. A lehűtött hollandi vajat, amikor a carbonarat készítjük majd, egy serpenyőben egy kevés forrósított tejszínhez adjuk, így lesz belőle mártás.  (De, ha azonnal tálalni akarjuk, készíthetjük lábosban is, alacsony lángon, folyamas kevergetés mellett, lehetőleg gőzfürdőben krémesítve az alapanyagokat, ez kb 20 perc.) Az előkészített, megtisztított pacalt megabáljuk egy fej hagymával, és pár babérlevéllel kb. 3 órán át. Ezután lehűtjük, és folpack fólia segítségével szorosan felcsavarjuk. A felcsavart hengert mélyhűtőbe tesszük, és kifagyasztjuk. A fagyott pacalt vékonyan felszeleteljük, hogy spagettire hasonlító hosszú pacal csíkokat kapjunk. Hagyjuk a fagyott pacalt kicsit felengedni, majd egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával, aprított petrezselyemmel és egy kevés aprított chilivel elkeverjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon kisütjük. Hozzáadjuk a a pacalt, magas hőfokon kicsit rápirítunk. Egy tányérba tesszük egy tojássárgáját. A forró pacalhoz hozzáadunk egy kanál hollandi mártást. Majd a forró pacalt rátesszük a tojássárgájára, megszórjuk egy kevés parmezánnal, és azonnal fogyasztjuk, tálaljuk.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.