Pacal carbonara

Hozzávalók
4 adag- 35 dkg tisztított pacal
- 15 dkg császárszalonna
- 0,4 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg tejszín
- 10 dkg vaj
- 5 tojássárgája
- só
- bors
- egy kevés parmezán
Elkészítés
Készítünk hollandi vajat turmixgépben. A forró vajat turmixgépben egyeneműre dolgozzuk a tojások sárgájával, kis sóval citrommal. Amikor nagyon sűrű, finoman meglazítjuk egy kevés forró tejszínnel. Ezután eltehetjük, pár napig hűtőben is eláll. A lehűtött hollandi vajat, amikor a carbonarat készítjük majd, egy serpenyőben egy kevés forrósított tejszínhez adjuk, így lesz belőle mártás. (De, ha azonnal tálalni akarjuk, készíthetjük lábosban is, alacsony lángon, folyamas kevergetés mellett, lehetőleg gőzfürdőben krémesítve az alapanyagokat, ez kb 20 perc.) Az előkészített, megtisztított pacalt megabáljuk egy fej hagymával, és pár babérlevéllel kb. 3 órán át. Ezután lehűtjük, és folpack fólia segítségével szorosan felcsavarjuk. A felcsavart hengert mélyhűtőbe tesszük, és kifagyasztjuk. A fagyott pacalt vékonyan felszeleteljük, hogy spagettire hasonlító hosszú pacal csíkokat kapjunk. Hagyjuk a fagyott pacalt kicsit felengedni, majd egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával, aprított petrezselyemmel és egy kevés aprított chilivel elkeverjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon kisütjük. Hozzáadjuk a a pacalt, magas hőfokon kicsit rápirítunk. Egy tányérba tesszük egy tojássárgáját. A forró pacalhoz hozzáadunk egy kanál hollandi mártást. Majd a forró pacalt rátesszük a tojássárgájára, megszórjuk egy kevés parmezánnal, és azonnal fogyasztjuk, tálaljuk.