Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Az olíva-és kókuszolajtól nagyon gazdag, kiadós sütemény. Egy kis görög joghurttal tálalva az igazi.
2015. augusztus 7.

Hozzávalók

36 szelet
  • 3 nagy szem őszibarack, meghámozva és 1 cm-es kockákra vágva
  • ¼ dl olívaolaj
  • 3½ dl kókuszolaj
  • 20 dkg cukor
  • ½ teáskanál só
  • 3 nagy tojás
  • 1 vaníliarúd magjai
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg cirokliszt
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 5 dkg tápiókakeményítő
  • 1 teáskanál xantán
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy 25×35 cm-es tepsit.

A barackkockákat összekeverjük az olívaolajjal, 2 evőkanál cukorral és a sóval. Állni hagyjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a tojásokat, az összes többi cukrot, a kókuszolajat és a vaníliarúd kikapart magjait.

Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantánt, a sütőport és a szódabikarbónát.
A lisztkeveréket a tojásos olajhoz forgatjuk. A levével együtt beleöntjük a barackot, ezzel is összeforgatjuk, és belesimítjuk a tepsibe.

Kb. 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Görög joghurttal a legfinomabb.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A gluténmentes tészta főzésének titkai

A gluténmentes tészta főzésének titkai

Méregdrága és még rossz is: ragacsos, szétfőtt és íztelen tud lenni egy gluténmentes tészta, ha nem figyelünk rá, hogyan főzzük ki. Ám ha az alábbi – egyébként cseppet sem bonyolult – tippeket megfogadjuk, valóban finom lesz az eredmény.
Gyümölcsös tarte (gluténmentes)

Gyümölcsös tarte (gluténmentes)

Nyári alapdesszert: mandulás linzerkosárkában könnyű vaníliakrém, rajta friss gyümölcs. A kosárka kiválóan fagyasztható, érdemes belőle egyszerre nagyobb adagot sütni!
Az 5 legfinomabb barackos desszert

Az 5 legfinomabb barackos desszert

Ha a nagyi ontja ránk a sárgabarackot és már az őszre-télre eltett lekvárok az éléskamra polcán sorakoznak szépen felcímkézve, a maradékból készítsünk isteni süteményeket, desszertet. Mi most öt ilyen szuper receptet gyűjtöttünk egy csokorba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.