
Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)
Az olíva-és kókuszolajtól nagyon gazdag, kiadós sütemény. Egy kis görög joghurttal tálalva az igazi.
2015. augusztus 7.
Hozzávalók
36 szelet- 3 nagy szem őszibarack, meghámozva és 1 cm-es kockákra vágva
- ¼ dl olívaolaj
- 3½ dl kókuszolaj
- 20 dkg cukor
- ½ teáskanál só
- 3 nagy tojás
- 1 vaníliarúd magjai
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg cirokliszt
- 8 dkg kukoricakeményítő
- 5 dkg tápiókakeményítő
- 1 teáskanál xantán
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy 25×35 cm-es tepsit.
A barackkockákat összekeverjük az olívaolajjal, 2 evőkanál cukorral és a sóval. Állni hagyjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a tojásokat, az összes többi cukrot, a kókuszolajat és a vaníliarúd kikapart magjait.
Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantánt, a sütőport és a szódabikarbónát.
A lisztkeveréket a tojásos olajhoz forgatjuk. A levével együtt beleöntjük a barackot, ezzel is összeforgatjuk, és belesimítjuk a tepsibe.
Kb. 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Görög joghurttal a legfinomabb.
Megosztom barátaimmal