
Őszibarackos-chia magos pohár desszert
Hozzávalók
2 pohárhoz- 50 g chia mag
- 3 dl tej (lehet növényi tej is)
- vanília aroma
- 50 g zabpehely
- 20 g puffasztott amaránt
- fahéj
- 2 őszibarack
- 2 evőkanál eritrit
Elkészítés
1. A chia magot áztassuk be egy kevés vanília aromával ízesített tejbe legalább fél órára. Alaposan kevergessük meg közben többször is minden magot, hogy rendesen fel tudja szívni a folyadékot. Ha szükséges, pótoljuk még a tejet.
2. A zabpelyhet és a puffasztott amarántot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben 3-4 perc alatt, majd ha kicsit kihűlt, enyhén szórjuk meg fahéjjal.
3. Az őszibarackot mossuk meg alaposan, (meg is hámozhatjuk), magozzuk ki és vágjuk kockákra.
4. Az eritritet hozzáadva kezdjük el felforralni egy főzőedényben egészen addig, amíg az édesítő karamellizálódni kezd a gyümölcsön.
5. Ha elkészültünk a desszertünk mindhárom összetevőjével, kezdjük el őket egymásra rétegezni egy pohárba. Először a chia puding, majd a pirított fahéjas pirított zabpehely és amaránt, végül pedig az őszibarack.
