Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszibarackos-chia magos pohár desszert

2016. szeptember 6.

Hozzávalók

2 pohárhoz
  • 50 g chia mag
  • 3 dl tej (lehet növényi tej is)
  • vanília aroma
  • 50 g zabpehely
  • 20 g puffasztott amaránt
  • fahéj
  • 2 őszibarack
  • 2 evőkanál eritrit

Elkészítés

1. A chia magot áztassuk be egy kevés vanília aromával ízesített tejbe legalább fél órára. Alaposan kevergessük meg közben többször is minden magot, hogy rendesen fel tudja szívni a folyadékot. Ha szükséges, pótoljuk még a tejet.

2. A zabpelyhet és a puffasztott amarántot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben 3-4 perc alatt, majd ha kicsit kihűlt, enyhén szórjuk meg fahéjjal.

3. Az őszibarackot mossuk meg alaposan, (meg is hámozhatjuk), magozzuk ki és vágjuk kockákra.

4. Az eritritet hozzáadva kezdjük el felforralni egy főzőedényben egészen addig, amíg az édesítő karamellizálódni kezd a gyümölcsön.

5. Ha elkészültünk a desszertünk mindhárom összetevőjével, kezdjük el őket egymásra rétegezni egy pohárba. Először a chia puding, majd a pirított fahéjas pirított zabpehely és amaránt, végül pedig az őszibarack.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Az olíva-és kókuszolajtól nagyon gazdag, kiadós sütemény. Egy kis görög joghurttal tálalva az igazi.
Friss málnás-tejfölös pohárdesszert

Friss málnás-tejfölös pohárdesszert

Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.