Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Összevont ünneplés: itt a bagelpizza!

Holnap Amerikában a bagelt és a pizzát is ünneplik, Horvát Sára pedig gondolt egyet, és összegyúrta a két ételt. Persze csak képletesen, mi imádjuk a végeredményt!
2019. February 8.

Pizza nap, bagel nap, az ember csak kapkodja a fejét, hogy éppen mit ünneplünk. Ez a két ünnep egy napra esik, és szerintem tökéletesen lehet egyszerre ünnepelni a kettőt, mégpedig bagelpizzával! Nem egy nagy találmány, ahogy lepénykenyérből is lehet pizzát készíteni, úgy bagelből is, mindössze a kedvenc pizzaszószunk kell hozzá és jófajta mozzarella. Nekem éppen szezámos, mákos, hagymás bagelem volt itthon, de sebaj, annál izgalmasabb lett a végeredmény.

A gyerekek a sima sajtos pizzát szeretik, úgyhogy nekik nem is tettem rá semmi egyebet, csak reszelt mozzarellát és bivalymozzarellát. Nálunk szülőknél azért már más volt a helyzet, mehetett rá, mi szem-szájnak ingere, meg persze ami ráfér, hiszen egy bagel nem túl méretes alkotóterep.

A pizzaszósz kulcsfontosságú: a jó szósz alapja a jó paradicsom, ha ez megvan, nyert ügyünk van. Legjobb san marzano paradicsomot keresni a konzerv egész vagy darabolt fajtából. Ezt ízlés szerint megsózzuk, még cukrozni sem kell, egyáltalán nem savas. Jöhet hozzá oregano, bazsalikom vagy egyéb fűszer, de én azt is alig szoktam, mert szeretem a paradicsom saját ízét. Az adagokat a családunkra, tehát 2 felnőttre és 2 gyerekre határoztam meg, úgy gondolom, hogy személyenként 1 bagel az ideális.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 bagel
  • 2 dl pizzaszósz
  • 10 dkg reszelt sajt (pizzamozzarella)
  • 1 bivalymozzarella
  • feltétek ízlés szerint
  • a díszítéshez csíkokra vágott bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük grillfokozatra, és előkészítünk egy tepsit. A bageleket félbevágjuk, és mindegyik fél bagelen eloszlatunk kb. 3 evőkanálnyi pizzaszószt. Egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd rátépkedjük a bivalymozzarellát is a tetejére. Minden olyan feltétet, amit sütni kell, szintén ilyenkor pakolunk rá a pizzáinkra.

Az előkészített pizzákat 3-5 percre a grill alá tesszük, amíg a sajt elolvad és helyenként meg is pirul. Kivesszük, tetejükre helyezzük azokat a feltéteket, amelyeket nem kell sütni (rukkola, pármai sonka), majd megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal. Forrón fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Méz és citrom – most épp nem köhögésre

Méz és citrom – most épp nem köhögésre

Hanem csirkéhez, nézzétek Sára tökéletes villámebédjét!
Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Ha sietős a napod, akkor sem kell lemondanod a finom ebédről vagy vacsoráról.
Key lime pie – napsütés a télben

Key lime pie – napsütés a télben

Floridai zöldcitromos pite Horvát Sára tolmácsolásában.

Napi ajánlatunk

Top videók