
Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával
Adásban volt: 2013. augusztus 21.
Elsőre talán furcsának tűnhet, de rendkívül üdítő, ez a hideg savanyúleves, ami gerslitől tartalmas és kovászos uborkától igazán izgalmas.
2016. június 26.
Hozzávalók
4-6 adag- 10 dkg gersli
- 1,2 l alaplé
- 4 burgonya
- 6 kovászos uborka
- 1 doboz tejföl
- 1 evőkanál keményítő
- 1,5 dl kovászos uborka lé
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés
A gerslit külön, sós vízben puhára főzzük, kb. 30-40 perc alatt puhul meg.
Az alaplevet felmelegítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát, és kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a gerslit.
A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel és a kovászos uborka levével.
Hozzámerünk egy keveset a forró levesből, majd a keverékkel behabarjuk azt.
A végén ízlés szerint adhatunk még hozzá egy kevés borecetet, ha nem találjuk elég savanyúnak a levest.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a feldarabolt kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot. Lehűtjük, és jéghidegen kínáljuk.
Megosztom barátaimmal