Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Adásban volt: 2013. augusztus 21.
Elsőre talán furcsának tűnhet, de rendkívül üdítő, ez a hideg savanyúleves, ami gerslitől tartalmas és kovászos uborkától igazán izgalmas.
2016. június 26.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 10 dkg gersli
  • 1,2 l alaplé
  • 4 burgonya
  • 6 kovászos uborka
  • 1 doboz tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1,5 dl kovászos uborka lé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csokor kapor

  • bors

Elkészítés

A gerslit külön, sós vízben puhára főzzük, kb. 30-40 perc alatt puhul meg.
Az alaplevet felmelegítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát, és kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a gerslit.
A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel és a kovászos uborka levével.
Hozzámerünk egy keveset a forró levesből, majd a keverékkel behabarjuk azt.
A végén ízlés szerint adhatunk még hozzá egy kevés borecetet, ha nem találjuk elég savanyúnak a levest.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a feldarabolt kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot. Lehűtjük, és jéghidegen kínáljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Piros gyümölcspuding - Rote Grütze

Ha nyár, akkor piros gyümölcsök. Ha piros gyümölcsök, akkor Rote Grütze, azaz piros gyümölcspuding.

Rozmaringos-fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami vasárnapi ebédre vagy vendégségre is kiváló.
Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!