Öreglebbencs

Hozzávalók
- 25 dkg 8 tojásos lebbencstészta
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 5 dl alaplé
Elkészítés
A szalonnákat nagyjából egyforma kockákra felvágjuk, majd egy öntöttvas edényben, a szalonna bőrével együtt lepirítjuk. Ha kisült a zsírja, egy szűrős kanállal kiszedjük a szalonnapörcöket. A visszamaradt zsírban, közepes hőmérsékleten, egyforma aranyszínűre pirítjuk a lebbencstésztát.
Ha kész, kiszedjük a tésztát, félretesszük és az öntöttvas edénybe beletesszük a felkarikázott kolbászt és a félkarikára vágott vöröshagyma szeleteket. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot is.
mikor elkészült a lecsós alap, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit is. Jól átforgatjuk és besózzuk, mehet rá egy kevés frissen őrölt bors is.
Ezután kerül vissza az edénybe a megpirított lebbencstészta is, ezzel is átforgatjuk és felöntjük az alaplével. 15-20 perc alatt puhára főzzük a tésztát és a krumplit.
