Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Öreglebbencs

Adásban volt: 2016. május 25.
A recepthez tartozó videó
Bográcsravaló klasszikus, persze ha nincs lehetőségünk szabad tűzőn főzőcskézéshez, akkor is bátran készítsük el vasárnap délre.
2016. május 25.

Hozzávalók

  • 25 dkg 8 tojásos lebbencstészta
  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dl alaplé

Elkészítés

 

A szalonnákat nagyjából egyforma kockákra felvágjuk, majd egy öntöttvas edényben, a szalonna bőrével együtt lepirítjuk. Ha kisült a zsírja, egy szűrős kanállal kiszedjük a szalonnapörcöket. A visszamaradt zsírban, közepes hőmérsékleten, egyforma aranyszínűre pirítjuk a lebbencstésztát.
Ha kész, kiszedjük a tésztát, félretesszük és az öntöttvas edénybe beletesszük a felkarikázott kolbászt és a félkarikára vágott vöröshagyma szeleteket. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot is.
mikor elkészült a lecsós alap, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit is. Jól átforgatjuk és besózzuk, mehet rá egy kevés frissen őrölt bors is.
Ezután kerül vissza az edénybe a megpirított lebbencstészta is, ezzel is átforgatjuk és felöntjük az alaplével. 15-20 perc alatt puhára főzzük a tésztát és a krumplit.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lebbencsleves

Lebbencsleves

Az ősz kérlelhetetlenül a nyakunkon van, ilyenkor pedig jól esik a testet-lelket melengető leves. A lebbencsleves a szegény konyha jellegzetes étele, szépsége pont az egyszerűségében rejlik. Egyetlen dologra fordítsunk kiemelt figyelmet: az alapanyagok minősége: saját házi tésztámat használtam, nagyon jó minőségű paprikát és szalonnát.
Paprikás csirke kapros-túrós csuszával

Paprikás csirke kapros-túrós csuszával

Gergely Róbert, színművész amióta az eszét tudja, mindig is a finom ételek és a konyha bűvöletében élt. Már gyerekként megtanulta a piacokat járva, hogy melyik húsból milyen ételt érdemes készíteni, melyik zöldség vagy gyümölcs egészíti ki harmonikusan. Fiatal művészként, aztán Pécsre kerülve kóstolt bele igazán a gasztronómia egy magasabb válfajába, azóta is nagyon szívesen sürög-forog a tűzhely körül, és saját bevallása szerint finom fogások kerülnek ki a keze alól.

Hogyan találjuk meg a tökéletes debrecenit? A debreceni séf elárulja!

Pataky Péter Debrecenben él, éppen ezért nagy rajongója a debreceninek – de persze nem mindegyiknek! Röviden összefoglalja, hogy mire kell figyelnünk, amikor kiválasztjuk ezt az újra divatba jött húsfélét a pultból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.