Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Öntött fejes saláta szalonnával

Adásban volt: 2014. április 30.
A recepthez tartozó videó
Az ecetes, cukros fejes saláta az egyik legkedveltebb és legismertebb saláta fajta itthon, most kicsit másképpen.
2016. április 21.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 10 dkg felkockázott kolozsvári szalonna
  • 1 fejes saláta
  • 1 tk citromlé
  • olivaolaj
  • pár csepp fehérborecet
  • 1,5 tk cukor
  • újhagyma

Elkészítés

Egy serpenyőben a kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle. A visszamaradt zsiradékba egy kevés cukrot, pár csepp fehérborecetet és citromlevet teszünk. A fejes salátát leveleire szedjük, és a belső salátaszívet negyedekre vágjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a forró, ecetes zsiradékkal és megszórjuk a szalonnapörccel, és felkarikázott újhagymával.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Medvehagymás, tojásos nokedli

Medvehagymás, tojásos nokedli

A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.
Fejes saláta uborka öntettel

Fejes saláta uborka öntettel

Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!