Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivás, kolbászos piknikkenyér

Adásban volt: 2014. június 26.
A recepthez tartozó videó
A fekete olajbogyóval és kolbásszal sült piknikkenyér tökéletes fogás egy kirándulásra, persze a vendégeket is levehetjük vele a lábukról, de egy családi uzsonnára is tökéletes választás. Ráadásul még elkészíteni is egyszerű!
2016. március 29.

Hozzávalók

10-12 szelet
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 15 dkg csípős kolbász
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg joghurt

  • bors

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot.
Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tejet, tojásokat és az olívaolajat.
A kolbászokat kis darabokra felvágjuk, majd kis tálkába tesszük, hozzáforgatjuk a fekete olajbogyókat és átforgatjuk egy evőkanálnyi liszttel.
Ezután hozzáöntjük a száraz anyagok keverékéhez a felaprított petrezselyemmel együtt, majd ebbe belekeverjük a nedves anyagok keverékét is.
Ezt a kolbászos masszát sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal kikent formába öntjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Sülés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-édesköményes chutney

Narancsos-édesköményes chutney

Kirobbanóan gazdag ízű kombináció, egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.
Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!