Olivás, kolbászos piknikkenyér

Hozzávalók
10-12 szelet- 25 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 15 dkg csípős kolbász
- 10 dkg fekete olívabogyó
- 4 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tej
- 1,5 dl olívaolaj
- 5 dkg joghurt
- só
- bors
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot.
Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tejet, tojásokat és az olívaolajat.
A kolbászokat kis darabokra felvágjuk, majd kis tálkába tesszük, hozzáforgatjuk a fekete olajbogyókat és átforgatjuk egy evőkanálnyi liszttel.
Ezután hozzáöntjük a száraz anyagok keverékéhez a felaprított petrezselyemmel együtt, majd ebbe belekeverjük a nedves anyagok keverékét is.
Ezt a kolbászos masszát sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal kikent formába öntjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Sülés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.