Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivás, kolbászos piknikkenyér

Adásban volt: 2014. június 26.
A recepthez tartozó videó
A fekete olajbogyóval és kolbásszal sült piknikkenyér tökéletes fogás egy kirándulásra, persze a vendégeket is levehetjük vele a lábukról, de egy családi uzsonnára is tökéletes választás. Ráadásul még elkészíteni is egyszerű!
2016. március 29.

Hozzávalók

10-12 szelet
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 15 dkg csípős kolbász
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg joghurt

  • bors

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot.
Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tejet, tojásokat és az olívaolajat.
A kolbászokat kis darabokra felvágjuk, majd kis tálkába tesszük, hozzáforgatjuk a fekete olajbogyókat és átforgatjuk egy evőkanálnyi liszttel.
Ezután hozzáöntjük a száraz anyagok keverékéhez a felaprított petrezselyemmel együtt, majd ebbe belekeverjük a nedves anyagok keverékét is.
Ezt a kolbászos masszát sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal kikent formába öntjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Sülés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-édesköményes chutney

Narancsos-édesköményes chutney

Kirobbanóan gazdag ízű kombináció, egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.
Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.