
Olívabogyókrém francia pirítóssal és rukkola salátával
Hozzávalók
- 1 evőkanál puha vaj
- 4 nagy tojás
- ¾ csésze reszelt parmezán sajt
- ½ csésze teljes tej
- 1 evőkanál finomra vágott friss kakukkfű
- ¼ teáskanál tabasco szósz
- só és frissen őrölt fekete bors
- 8 szelet ciabatta kenyér
- 1 evőkanál friss citromlé
- ¼ teáskanál méz
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 5 csésze rukkola
- ¼ csésze készen vásárolt tapenade (olívabogyókrém)
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra, és tegyünk egy rácsot a sütő középső sínére. Vajazzunk ki egy magas peremű tepsit.
2. Egy 20×30 cm-es sütőtálban keverjük össze a tojásokat, a sajtot, a tejet, a kakukkkfüvet, a tabascot,1/4 teáskanál sót és 1/8 teáskanál borsot. Egy rétegben fektessük a kenyérszeleteket a tepsibe. Hagyjuk, hogy felszívják a tojásos keveréket, fordítsuk meg, és hagyjuk még állni további 5 percig.
3. Rendezzük el a kenyérszeleteket a tepsin. A ujjainkkal szedjük össze az esetlegesen a tálba maradt sajtdarabokat, és szórjuk a kenyérszeletek tetejére. Süssük 8-10 percig, amíg az alsó része megbarnul, majd fordítsuk meg, és süssük még 5 percig, amíg a másik oldal is aranybarna lesz.
4. Közben egy nagy tálban a citromlevet a mézet, ¼ teáskanál sót, egy kis frissen őrölt borsot, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Adjuk hozzá a rukkolát a salátaszószhoz, és keverjük össze.
5. Tálaljuk a francia pirítóst az olajbogyókrémmel és a salátával.
Forrás: finecooking.com