Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Olívabogyókrém francia pirítóssal és rukkola salátával

2016. szeptember 13.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 4 nagy tojás
  • ¾ csésze reszelt parmezán sajt
  • ½ csésze teljes tej
  • 1 evőkanál finomra vágott friss kakukkfű
  • ¼ teáskanál tabasco szósz
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 8 szelet ciabatta kenyér
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • ¼ teáskanál méz
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 csésze rukkola
  • ¼ csésze készen vásárolt tapenade (olívabogyókrém)

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra, és tegyünk egy rácsot a sütő középső sínére. Vajazzunk ki egy magas peremű tepsit.

2. Egy 20×30 cm-es sütőtálban keverjük össze a tojásokat, a sajtot, a tejet, a kakukkkfüvet, a tabascot,1/4 teáskanál sót és 1/8 teáskanál borsot. Egy rétegben fektessük a kenyérszeleteket a tepsibe. Hagyjuk, hogy felszívják a tojásos keveréket, fordítsuk meg, és hagyjuk még állni további 5 percig.

3. Rendezzük el a kenyérszeleteket a tepsin. A ujjainkkal szedjük össze az esetlegesen a tálba maradt sajtdarabokat, és szórjuk a kenyérszeletek tetejére. Süssük 8-10 percig, amíg az alsó része megbarnul, majd fordítsuk meg, és süssük még 5 percig, amíg a másik oldal is aranybarna lesz.

4. Közben egy nagy tálban a citromlevet a mézet, ¼ teáskanál sót, egy kis frissen őrölt borsot, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Adjuk hozzá a rukkolát a salátaszószhoz, és keverjük össze.

5. Tálaljuk a francia pirítóst az olajbogyókrémmel és a salátával.

 

Forrás: finecooking.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült hagymakrémleves pirítóssal

Sült hagymakrémleves pirítóssal

Igazi francia hagymaleves, ahol a lényeg a részletekben rejlik: a hagyma minősége, a kiváló marhaalaplé és sok türelem. Ha tehetjük, készítsük el már előző nap.
Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Az egész erdő koncentrálódik ebben az egy tál gombakrémlevesben. Az intenzív, kellemes ízeket a roppanós, sajtos pirítós koronázza meg.
Kacsarillette pirítóssal és lilahagymával

Kacsarillette pirítóssal és lilahagymával

A tökéletes ráérős reggeli vagy uzsonna: kacsacombbal, pirítóssal és lilahagymával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!