Olaszos sertés dagadó sült savanyú káposztával

Hozzávalók
4 személyre- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertés dagadó
- 10 dkg gersli
- 1 liter alaplé
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- friss rozmaring
- 2 szál újhagyma
- 5 dkg vaj
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymát, rozmaringot, sót, borsot, olívaolajat. A hús oldalait megcsinosítjuk, majd bekenjük a páccal. Ezután feltekerjük, megkötözzük. Egy felhevített serpenyőben kérgesítjük. Ezután mehet a sütőbe 180 fokon 45-50 percig.
2. A gerslit minimum kétszeres mennyiségű alaplében puhára főzzük, a végén elkeverjük egy kis vajjal.
3. A savanyú káposzta leveleket egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tálba kiszedjük. A megmaradt zsiradékon megpirítjuk a héjakra szedett vöröshagymát is.
4. A húst kivesszük a sütőből, kicsit pihentetjük és csak utána vágjuk fel.
5. A gerslit tesszük a tányér aljára, rá a megpirult hagymákat, mellé a káposztát és a tetejére a húst. Jó étvágyat!

Marton Adrienn receptje
