Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olaszos sertés dagadó sült savanyú káposztával

Adásban volt: 2017. november 24.
A recepthez tartozó videó
2017. november 24.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg sertés dagadó
  • 10 dkg gersli
  • 1 liter alaplé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • friss rozmaring
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymát, rozmaringot, sót, borsot, olívaolajat. A hús oldalait megcsinosítjuk, majd bekenjük a páccal. Ezután feltekerjük, megkötözzük. Egy felhevített serpenyőben kérgesítjük. Ezután mehet a sütőbe 180 fokon 45-50 percig.

2. A gerslit minimum kétszeres mennyiségű alaplében puhára főzzük, a végén elkeverjük egy kis vajjal.

3. A savanyú káposzta leveleket egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tálba kiszedjük. A megmaradt zsiradékon megpirítjuk a héjakra szedett vöröshagymát is.

4. A húst kivesszük a sütőből, kicsit pihentetjük és csak utána vágjuk fel.

5. A gerslit tesszük a tányér aljára, rá a megpirult hagymákat, mellé a káposztát és a tetejére a húst. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

A Milánói Világkiállításon nagy sikere van Bálint Zoárd főztjének.A magyar pavilonban ínycsiklandó menüsorral várják az érdeklődőket. Újragondolt magyar konyha, szűzérmékkel, paprikával.
Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Pataky Péter most megmutatja lépésről lépésre, hogyan készül a ropogós, bőrös karaj.
Szójaszószos sertéshús salátalevélben

Szójaszószos sertéshús salátalevélben

Vietnámi villámgyorsan elkészíthető húsos fogás. Sok-sok zölddel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!