Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olaszos, zöldséges rakott penne

Polgár Kriszta, modell- és szépségkirálynő számára mindig is központi kérdés volt az elfogyasztott étel minősége, és persze mennyisége is. Korábban a munkája miatt, mostanában pedig kisgyermekes anyukaként és kismamaként is fontos, hogy egészséges, és finom fogásokat készítsen a családjának.
2016. március 3.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • paradicsom szósz
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • 30 dkg parmezán
  • oregáno
  • bazsalikom

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 csomag penne/szarvacska tészta

Elkészítés

A tésztát kifőzzük.
A megtisztított zöldségeket előkészítjük: karikára vágjuk a  hagymát, a répát, a paprikát és a friss paradicsomot, megfőzzük a borsót és a zöldbabot.
Egy kevés olívaolajon kb. 6-8 percig – közben folyamatosan kevergetve – megpároljuk a zöldségeket.
A paradicsomszószt a zöldségraguhoz keverjük.
Megfűszerezzük: 2-2 teáskanál oregáno és bazsalikom, só, és bors ízlés szerint. Alaposan elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt tovább pároljuk, vigyázva, hogy le ne égjen.
A leszűrt tésztát a a zöldségekhez a főzőedénybe öntjük, a sajt felét belereszeljük, majd a zöldséges mártást is hozzáadva elkeverjük. 
Az egészet jénai sütőtálba tesszük, és ráreszelünk egy vastag réteg sajtot.
A sütőbe toljuk, és grill fokozaton 20 percig sütjük, egészen addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Az igazi chips helyett cékla chips, az igazi majonéz helyett avokádókrém. Tévénézős ropogtatnivaló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.