Olaszos, zöldséges rakott penne
Polgár Kriszta, modell- és szépségkirálynő számára mindig is központi kérdés volt az elfogyasztott étel minősége, és persze mennyisége is. Korábban a munkája miatt, mostanában pedig kisgyermekes anyukaként és kismamaként is fontos, hogy egészséges, és finom fogásokat készítsen a családjának.
2016. március 3.
Hozzávalók
2-3 adag- 2 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db nagy paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- paradicsom szósz
- zöldborsó
- zöldbab
- 30 dkg parmezán
- oregáno
- bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 csomag penne/szarvacska tészta
Elkészítés
A tésztát kifőzzük.
A megtisztított zöldségeket előkészítjük: karikára vágjuk a hagymát, a répát, a paprikát és a friss paradicsomot, megfőzzük a borsót és a zöldbabot.
A megtisztított zöldségeket előkészítjük: karikára vágjuk a hagymát, a répát, a paprikát és a friss paradicsomot, megfőzzük a borsót és a zöldbabot.
Egy kevés olívaolajon kb. 6-8 percig – közben folyamatosan kevergetve – megpároljuk a zöldségeket.
A paradicsomszószt a zöldségraguhoz keverjük.
Megfűszerezzük: 2-2 teáskanál oregáno és bazsalikom, só, és bors ízlés szerint. Alaposan elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt tovább pároljuk, vigyázva, hogy le ne égjen.
A leszűrt tésztát a a zöldségekhez a főzőedénybe öntjük, a sajt felét belereszeljük, majd a zöldséges mártást is hozzáadva elkeverjük.
Megfűszerezzük: 2-2 teáskanál oregáno és bazsalikom, só, és bors ízlés szerint. Alaposan elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt tovább pároljuk, vigyázva, hogy le ne égjen.
A leszűrt tésztát a a zöldségekhez a főzőedénybe öntjük, a sajt felét belereszeljük, majd a zöldséges mártást is hozzáadva elkeverjük.
Az egészet jénai sütőtálba tesszük, és ráreszelünk egy vastag réteg sajtot.
A sütőbe toljuk, és grill fokozaton 20 percig sütjük, egészen addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
A sütőbe toljuk, és grill fokozaton 20 percig sütjük, egészen addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Megosztom barátaimmal