Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz paradicsomos tészta (bucatini all' amarticiana)

Adásban volt: 2014. március 11.
A recepthez tartozó videó
Semmi más, mint egy kis szalonna, paradicsomszósz, fokhagyma és már kész is a legegyszerűbb olasz alap mártás.
2015. november 8.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 10 dkg tokaszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l paradicsomszósz
  • 20 dkg tészta

  • bors
  • chili
  • reszelt pecorino

Elkészítés

A felkockázott tokaszalonnának kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket. Felöntjük paradicsomszósszal és addig rotyogtatjuk, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezalatt al dente állagúra főzzük a tésztát, közben a fokhagyma gerezdeket kiszedjük a szószból. Végül a mártáshoz forgatjuk a forró tésztát és reszelt pecorinoval tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos álom

Habkönnyű nyári citromos desszert Kulka Jánostól.
Egytál paradicsomos tészta

Egytál paradicsomos tészta

Vérlázítóan finom tészta olasz alapanyagokból ugyan, de a nem éppen olasz módszerrel elkészítve. Minden egyszerre kerül a lábosba, a végeredmény pedig egy majdnem leves-majdnem tészta étel.
A tökéletes paradicsomszósz titkos hozzávalóval - Sophia Loren módra

A tökéletes paradicsomszósz titkos hozzávalóval - Sophia Loren módra

Lehet hogy tud főzni spagettit David Beckham vagy Eva Longoria, de kitől mástól leshetnénk el a tökéletes paradicsomszósz titkát, mint az olaszok nagyasszonyától, Sophia Lorentől? Számos családi ebédfőzésen és szakácskönyvön túl, nyugodtan rábízhatjuk magunkat az ő útmutatásaira.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.