Olasz paradicsomos kenyérsaláta
Adásban volt: 2015. szeptember 7.
A recepthez tartozó videó

Eredeti néven panzanella. Ez a toszkán fogás az érett paradicsom és a maradék szikkadt kenyér hasznosításának tökéletes példája. Villámgyorsan elkészíthető és őrületesen olasz.
2015. szeptember 7.
Hozzávalók
- 1/2 kg érett paradicsom
- 15 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg aszalt paradicsom
- friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- fél citrom reszelt héja
- 30 dkg parasztkenyér
- fehérborecet
- 5 dkg rukola
- 10 dkg parmezán
- só
- bors
Elkészítés
A paradicsomokat kicsumázzuk és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat elfelezzük és egy tálban összekeverjük a felkockázott paradicsommal és a felaprított szárított paradicsommal.
Majd meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel. Hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
Beleszórjuk a felkockázott, kicsit megszárított, szikkadt kenyeret is és megint jól összeforgatjuk. 10 percet állni hagyjuk.
Hozzákeverünk kevés rukolát, a tépkedett bazsalikomleveleket és a reszelt parmezánt. Belekeverjük a salátába.
Megosztom barátaimmal