Olasz lecsó
Adásban volt: 2014. szeptember 18.
A recepthez tartozó videó

Az olasz lecsó alapja pont úgy készül, mint a magyar: paprikával és paradicsommal. A különbség azonban az apró részletekben rejlik:kápia paprikával és bazsalikommal bolondítjuk, hogy teljesen megidézzük Italiát.
2016. június 8.
Hozzávalók
2-3 adag- 2 fej vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 kápia paprika
- 6 db paradicsom
- olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- parmezán
Elkészítés
A felszeletelt vöröshagymákat olívaolajon megdinszteljük, sózzuk. A paradicsomok zöld csumáját eltávolítjuk, és lehúzzuk héját. A paprikákat felszeleteljük és hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymákhoz. Puhára pároljuk, majd amikor már összeesett, hozzáadjuk a felvágott paradicsomokat. Pár levél bazsalikommal ízesítjük, majd készre pároljuk.
Az egyik szuper dolog, ami az olasz lecsóval történhet, hogy bruschettának készítjük el. Pirított kenyérre halmozzuk, parmezánnal, bazsalikommal és olívaolajjal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal