Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz krumplitorta

Az olasz krumplitorta, mielőtt bárki azt hinné sós, gyorsan eláruljuk, hogy egy szuper édesség. Bátran ajánljuk kipróbálásra, senki nem fog csalódni benne.
2015. december 5.

Hozzávalók

  • 50 dkg héjában főtt krumpli
  • 3 dkg liszt
  • 4 tojás szétválasztva
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 6 dkg fenyőmag
  • mandula kivonat

Elkészítés

A krumplit megfőzzük héjában, melegen meghámozzuk, összetörtjük és hozzákeverjük a lisztet.
Félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is, mindet alaposan elkeverve a masszában.
A masszához hozzákeverjük a lisztes krumplit, hozzáadjuk a citromhéjat és a szerecsendiót, mandula kivonatot, fenyőmagot.
A fehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a tésztába.
Egy 24 centis tálat, tortaformát kicsit kivajazzuk, kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokon 50 percig sütjük a tortát.
A formában hagyjuk hűlni, tálaláskor porcukorral meghintjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Beignet, a francia fánk

Beignet, a francia fánk

Fánkot enni farsang környékén szinte kötelező, a franciáké, a beignet, pedig a világ egyik legjobbja. Könnyű elkészíteni, a tésztája fantasztikus, és gyakorlatilag abbahagyhatatlan az evése.
Héjában sült krumpli fűszeres túróval

Héjában sült krumpli fűszeres túróval

A sütőben sült krumpli fűszeres túróval, egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás, hétköznapokra.
Karfiolos, diós krumplipüré

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.