Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz cseresznyés pite

Könnyű cseresznyés pite, ami a nagy nyári melegben egy jéghideg gyümölcsleves után második fogás is lehet!
2016. július 3.

Hozzávalók

6-8 adag
  • tészta
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája

  • 32 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • krém
  • 40 dkg cseresznye
  • 1 ek cseresznyelikőr/pálinka
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 200 ml tejszín
  • kb. 50 ml tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 kk vaníliakivonat

  • narancshéj, fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Először összegyúrjuk a tésztát: a lisztet a hideg vajjal, sóval, cukorral és a tojásokkal egynemű masszává gyúrjuk, és a hűtőbe tesszük, ahol legalább egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett pite (vagy más) formába egyengetjük. A tésztát villával megszurkáljuk, 170 fokos sütőben, 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a cseresznyés tésztát. Felverjük a tojásokat a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót: beleszitáljuk a lisztet, a sót, hozzáöntjük a cseresznyepálinkát, a tejszínt, a tejet, a vaníliát. Ha a tészta megsült, lehűtjük. A cseresznyéket szépen elhelyezzük rajta, majd felöntjük a tésztával. 170 fokon további 30 percig sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!