
Olasz cseresznyés pite
Hozzávalók
6-8 adag- tészta
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- só
- 32 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- krém
- 40 dkg cseresznye
- 1 ek cseresznyelikőr/pálinka
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 200 ml tejszín
- kb. 50 ml tej
- 5 dkg liszt
- 1 kk vaníliakivonat
- só
- narancshéj, fahéj ízlés szerint
Elkészítés
Először összegyúrjuk a tésztát: a lisztet a hideg vajjal, sóval, cukorral és a tojásokkal egynemű masszává gyúrjuk, és a hűtőbe tesszük, ahol legalább egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett pite (vagy más) formába egyengetjük. A tésztát villával megszurkáljuk, 170 fokos sütőben, 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a cseresznyés tésztát. Felverjük a tojásokat a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót: beleszitáljuk a lisztet, a sót, hozzáöntjük a cseresznyepálinkát, a tejszínt, a tejet, a vaníliát. Ha a tészta megsült, lehűtjük. A cseresznyéket szépen elhelyezzük rajta, majd felöntjük a tésztával. 170 fokon további 30 percig sütjük.
