Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Adásban volt: 2014. március 6.
A recepthez tartozó videó
A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.
2015. november 13.

Hozzávalók

4-6 fő
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szárzeller
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 3 doboz fehérbab-konzerv
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 ág friss rozmaring

  • bors
  • 40 dkg rövid tészta
  • 1 liter víz

Elkészítés

A felaprított vöröshagymát és fokhagymát olivaolajon üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a felaprított szárzellert és amikor elkezd puhulni, akkor öntjük hozzá a hámozott paradicsom konzervet, rászórjuk az apróra vágott friss kakukkfüvet és rozmaringot.
Átkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a száraz tésztát, majd 10-15 percig főzzük.
Amíg a tészta fő, elkészítünk egy fűszerpasztát, amit az elkészült tészta tetejére teszünk majd.
Összekeverünk felaprított friss kaprot, petrezselymet, reszelt fokhagymával, narancshéjjal, sóval, borssal, finomra aprított aszalt paradicsommal és olivaolajjal.
Amikor a tészta már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a konzerv babot is.
Tálaláskor a tetejére tesszük a fűszerpasztát, megszórjuk reszelt parmezánnal, meglocsoljuk olivaolajjal és frissen még borsot örlünk rá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

A gyorsan elkészíthető, pikáns pác teszi különlegessé a tarjacsíkokat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.