Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Olasz bab tonhallal

2016. augusztus 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • Jó minűségű, olívaolajos tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
  • 0.5 fej édes hagyma, nagyon vékonyra szeletelve
  • 1 szárzeller, hosszában kettévágva, majd átlósan 0.5 centis darabokra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • 2.5 csésze főtt, leszűrt fehér apróbab (marrow bab), kicsit megmelegítve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 1/3 csésze apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Tegyük a tonhalat egy salátás tálba, és villával óvatosan törjük össze. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a babot. Locsoljuk meg az olajjal és az ecettel. Sózzuk borsozzuk, és alaposan keverjük össze. 2 órán belül tálaljuk.

 

 Forrás: thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbableves

Zöldbableves

Végre eljött a hideg, hűsítő nyári levesek szezonja! Pont ilyen ez a zöldbableves is. Ráadásul önmagával sűrítjük, így gluténérzékenyek, diétázók is bátran fogyaszthatják.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lila hagymával és ötperces lágytojással

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lila hagymával és ötperces lágytojással

Roppanós zöldbabok, krémesre sült csirkemáj és pácolt lila hagyma a főszereplői ennek a főételként is tálalható nyári salátának.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.