Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olajbogyós-juhtúrós krém

Adásban volt: 2013. szeptember 24.
A recepthez tartozó videó
Az apróra vágott olajbogyó, kapribogyó, szardella és olívaolaj keveréke, nem más mint egy klasszikus provanszi előétel a tapenade. A dél-francia ízek találkozása a juhtúróval pirítósra kenve, és friss, roppanós zöldségekkel is tökéletes!
2015. november 20.

Hozzávalók

4 adag
  • 15 dkg magozott fekete olívabogyó
  • fokhagyma
  • citrom
  • dijoni mustár
  • szardella
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • 15 dkg juhtúró

Elkészítés

A kimagozott fekete olajbogyóhoz citromhéjat reszelünk, belecsavarjuk egy fél citrom levét, teszünk bele egy teáskanálnyi dijoni mustárt, egy gerezd fokhagymát szintén belereszelünk, majd egy szardellát felaprítva és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet is hozzáadunk.
Hogy könnyebb legyen turmixolni, öntünk hozzá egy kis olívaolajat, és az összes alapanyagot egy botmixerrel összekeverjük. Az így elkészült tapenade-hoz hozzákeverjük a juhtúrót, és tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli az igazi tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Szardíniás avokádósaláta

Szardíniás avokádósaláta

Az avokádó és a szardínia tökéletes páros. A belőlük készült pástétom kiváló vendégváró.

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!