Olajbogyós, fűszeres, húsos ragu rizzsel
Adásban volt: 2014. április 9.
A recepthez tartozó videó

Pikáns, fűszeres ragu, ami gyorsan elkészül és nagyon finom.
2015. november 15.
Hozzávalók
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- olaj
- 60 dkg darált marhahús
- csipet fahéj
- 1 kk római kömény
- 1,5 dl alaplé
- 4 dkg mazsola rumba áztatva
- 10 dkg magozott olívabogyó
- Tálaláshoz: főtt rizs
Elkészítés
Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott piros kaliforniai paprikát. Megszórjuk római köménnyel és fahéjjal. Amikor a paprika már megpuhult, hozzáadjuk a darált marhahúst. Ha már kifehéredett a hús, akkor felöntjük az alaplével. Az elfőtt alaplét, azért érdemes pótolni, hogy ragunk szaftos maradjon. Közben hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat és a mazsolát, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Natúr rizzsel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal