Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olajbogyós, fűszeres, húsos ragu rizzsel

Adásban volt: 2014. április 9.
A recepthez tartozó videó
Pikáns, fűszeres ragu, ami gyorsan elkészül és nagyon finom.
2015. november 15.

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • olaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • csipet fahéj
  • 1 kk római kömény
  • 1,5 dl alaplé
  • 4 dkg mazsola rumba áztatva
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • Tálaláshoz: főtt rizs

Elkészítés

Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott piros kaliforniai paprikát. Megszórjuk római köménnyel és fahéjjal. Amikor a paprika már megpuhult, hozzáadjuk a darált marhahúst. Ha már kifehéredett a hús, akkor felöntjük az alaplével. Az elfőtt alaplét, azért érdemes pótolni, hogy ragunk szaftos maradjon. Közben hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat és a mazsolát, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Natúr rizzsel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.