Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence

"Nem tudok főzni! Bár a főzőcske ízlés és arány érzék kérdése, de a konyhában létezés a nők, asszonyok dolga"- véli Klausmann Viktor. A férfi ember a "kardot forgassa". A főzési tudománya, kivétel a főzős műsorokat, igazából a hús pácolására, húsok és egyebek parázson sütögetésére koncentrálódik. De a sonkás tojást és a rántottát istenien készíti.
2016. április 2.

Hozzávalók

4 adag
  • 70 dkg borjúhús
  • 30 dkg répa
  • 1 kisebb zeller
  • 2 db petrezselyem gyökér max 20 dkg
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 10 dkg teavaj
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 2 db egész citrom
  • 1liter alaplé
  • 30 dkg fehér csiperke
  • 10 dkg zöldborsó

Elkészítés

A felkockázott húst sós lében felfőzzük, lehabozzuk, majd a vegyes zöldségeket hozzáadjuk, és a szeletelt, pirított gombát is hozzáöntjük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot, kiszaggatjuk és hozzáadjuk (lisztes kézzel) a világos vajas-tejszínes rántást. Sózzuk, citromlével ízesítjük.
Viktor trükkje: a burgonya gombócot hivatalosan alig 1 cm átmérőjűre kell gyúrni és szaggatni, Viktor cseresznye nagyságúra mérte majd lisztben megforgatva és a leveshez hozzáadva kiváltotta a rántást.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
Mézes chilis rák

Mézes chilis rák

Nagy Feró egy igazi magyar gourmand! Ezt joggal jelenthetjük ki, hiszen nagyon szeret főzni, sőt ez az, ami pszichésen lenyugtatja. És persze nagyon szeret enni is. Kedvencei között olyan ételek szerepelnek, mint a lecsó, a paprikás krumpli, a nokedli, a körömpörkölt, és a libatepertő lilahagymával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.