
Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence
"Nem tudok főzni! Bár a főzőcske ízlés és arány érzék kérdése, de a konyhában létezés a nők, asszonyok dolga"- véli Klausmann Viktor. A férfi ember a "kardot forgassa". A főzési tudománya, kivétel a főzős műsorokat, igazából a hús pácolására, húsok és egyebek parázson sütögetésére koncentrálódik. De a sonkás tojást és a rántottát istenien készíti.
2016. április 2.
Hozzávalók
4 adag- 70 dkg borjúhús
- 30 dkg répa
- 1 kisebb zeller
- 2 db petrezselyem gyökér max 20 dkg
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 csomag petrezselyem zöld
- 10 dkg teavaj
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- 2 db egész citrom
- 1liter alaplé
- 30 dkg fehér csiperke
- 10 dkg zöldborsó
Elkészítés
A felkockázott húst sós lében felfőzzük, lehabozzuk, majd a vegyes zöldségeket hozzáadjuk, és a szeletelt, pirított gombát is hozzáöntjük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot, kiszaggatjuk és hozzáadjuk (lisztes kézzel) a világos vajas-tejszínes rántást. Sózzuk, citromlével ízesítjük.
Viktor trükkje: a burgonya gombócot hivatalosan alig 1 cm átmérőjűre kell gyúrni és szaggatni, Viktor cseresznye nagyságúra mérte majd lisztben megforgatva és a leveshez hozzáadva kiváltotta a rántást.
Megosztom barátaimmal